Archieven

Dit bericht is 1228 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Alle dertig mavoleerlingen van het Comenius College Krimpen zijn geslaagd voor hun eindexamen. Naast dit slagingspercentage van 100 procent werd daarbij ook nog een hoger gemiddeld eindexamencijfer gerealiseerd (6,6) dan het landelijk gemiddelde (6,4).

28 leerlingen slaagden meteen na het eerste tijdvak, de laatste twee hoorden vrijdag, na het tweede tijdvak, dat ze ook slaagden voor het vak waarin ze mochten herkansen.

Directeur Mark Tange van Comenius Krimpen vertelt: “Een van de belangrijkste verklaringen voor dit succes is de persoonlijke begeleiding van deze leerlingen op onze school. Er zijn het hele jaar door veel gesprekken gevoerd tussen de mentor, teamleider en leerlingen. We hadden hiervoor een plan van aanpak gemaakt. Zo ging een heel succesvolle groep leerlingen het eindexamen in, óók de leerlingen die vier jaar geleden met een vmbo kader/mavo-advies bij ons op school kwamen.”

‘Haast té streng geweest’
Nog een opvallend feit is dat de leerlingen voor hun centraal schriftelijk eindexamen hogere cijfers haalden dan voor het schoolexamen. Tange: “Dat is een bewijs dat we hen streng maar gedegen hebben voorbereid op het eindexamen. We zijn haast té streng geweest!”

Terugblikkend zegt de schooldirecteur: “Dat alle leerlingen nu hun eindexamen hebben gehaald, is voor mij het bewijs dat we goed determineren. We bieden leerlingen niet alleen een kans, maar ook succes.”

De school heeft geen extra (particuliere) trainingen of bijlessen aangeboden. Tange: “Wel was er de gebruikelijke training voorafgaand aan de meivakantie, waarbij de eigen vakdocenten leerlingen twee weken lang oefenexamens lieten maken en die samen met hen nakeken. Dan wezen ze bijvoorbeeld op veelgemaakte fouten als: eenheden niet vermelden bij natuurkunde of tussenstappen weglaten bij redeneringen.”

Cum laude
Nog een paar bijzonderheden: één leerling slaagde cum laude, met alleen achten en negens op de eindexamenlijst. Een andere leerling met een hoog cijfer heeft uit eigen beweging Frans herkanst omdat ze een 10 wilde halen. Dat is gelukt. “Leerlingen waren gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen”, licht Tange toe.

De meeste leerlingen vervolgen hun studie op het middelbaar beroepsonderwijs, een klein aantal gaat naar de havo.

Comenius Krimpen had ook twee jaar geleden al een hoog slagingspercentage: 98 procent. Vorig jaar was er een licht tegenvallende score, toen slaagde 86 procent van de examenkandidaten.

Dit bericht is 1228 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief