Archieven

Dit bericht is 940 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De geschiedenis van Schoonhoven als Vestingstad staat centraal tijdens het Nazomerfestival 2021 dat dit jaar ingevuld wordt met een Vestingweekend van 10 tot en met 12 september.

Het programma wordt gevuld met een Drijf-in Bioscoop in de Gracht van Schoonhoven, een Waterlinie Wijnwandeling op zaterdag, gratis kanoën bij het Springerpark, het arrangement Historie & Oude Hollandse Waterlinie Twin Cities, Open Monumentendag, een orgelconcert, een kindervoorstelling in het Arto Theater en een Rondje Kunst. Het Nazomerfestival besloeg alle voorgaande edities meerdere weekenden, meestal zes.

“Dit jaar kunnen veel jaarlijkse evenementen geen doorgang vinden omdat geen of zeer beperkte vergunningen werden gegeven vanwege de coronamaatregelen”, licht Stefan van Beeten, werkzaam voor Zilverstad Marketing, toe. “Daarom staat dit jaar het vestingverleden centraal tijdens alle buitenactiviteiten, een mooie opmaat naar 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie volgend jaar.”

Drijf-in bioscoop
Het water van de Gracht, een zichtbare herinnering aan Schoonhoven als Vestingstad, is het toneel voor de aftrap van het Nazomerfestival. Vanaf de Muziektent wordt om 20.00 uur een voorprogramma en een film uitgezonden. Bezoekers worden uitgenodigd om in een zo’n origineel mogelijk vaartuig te genieten van de film. Kaartjes zijn te koop bij winkel Streakers en restaurant Lekkerr in Schoonhoven.

Activiteiten
Zaterdag 12 september staat bol van activiteiten. Om 9.30 uur start in de Oude Apotheek het arrangement Historie & Oude Hollandse Waterlinie Twin Cities waar deelnemers, onder het genot van lokale producten, de gezamenlijke historie van Schoonhoven en Nieuwpoort ontdekken. Vanaf 10.00 uur kan ook vanuit de Oude Apotheek het Rondje Kunst worden gewandeld, vanaf 11.00 uur is het Open Monumentendag in Schoonhoven. Niet alleen zijn vele monumenten open voor publiek, de Historische Vereniging Schoonhoven organiseert ook een originele Slenterwandeling met verhalenvertellers.

Tussen 12.45 en 16.30 uur kunnen er gratis kano’s gehuurd worden om mee te kanoën in de gracht. Om 13.00 uur start de Waterlinie Wijnwandeling bij Brasserie Springer. Kaarten hiervoor zijn online verkrijgbaar, onder andere via de UITagenda van www.inschoonhoven.nl. De zaterdag wordt afgesloten met het bekende orgelconcert ‘Swingend het najaar in’, om 20.00 uur in kerkgebouw De Hoeksteen.

Arto Theater heropent de deuren
In het Arto Theater mochten lange tijd geen voorstellingen worden gegeven. Tijdens het Nazomerfestival opent Arto opnieuw de deuren voor het publiek. Jong publiek, in dit geval. Kinderen vanaf twee jaar en hun begeleiders zijn van harte welkom bij de voorstelling Geel. Een reservering is nodig, de voorstelling start om 11.00 uur. Op zondag kan vanaf 10.00 uur ook opnieuw het Rondje Kunst Schoonhoven worden gewandeld vanaf de Oude Apotheek.

Dit bericht is 940 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief