Archieven

Dit bericht is 855 keer gelezen

Steppen tijdens de 20-uursactie in 2017

Lol tijdens de 20-uursactie in 2017

LEKKERKERK – Iedere twee jaar organiseert de Hervormde Gemeente ‘t Venster een Estafetteactie ten bate van een goed doel. Vrijdagmiddag 29 maart wordt vanaf 17.00 uur een 20-uursactie gehouden. Ditmaal is de opbrengst bestemd voor ‘Werkvakantie Oekraïne 2019’.  
Deze zomer gaan achttien jongeren en acht begeleiders naar het plaatsje Beregova in de Oekraïne, op twee uur rijden van de Hongaarse grens. “Twee mensen uit onze gemeente hebben daar een jaar gewoond, zodoende zijn de contacten gelegd”, geeft Liesbeth Broere aan in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Zij is vanuit de Jeugdcomissie één van de drijfveren achter de acties. “Wij gaan werken op een Romakamp, een zigeunerkamp. Er is daar veel werk te doen aan het gemeenschapshuis. Met de kinderen op het kamp willen we een soort bijbelvakantieweek houden.” Hiermee hoopt de groep een steentje bij te kunnen dragen aan de leefomgeving van de Roma’s. Om te zorgen dat iedereen zich verstaanbaar kan maken gaat er een tolk mee. De jeugd wordt voorbereid op de reis door middel van een aantal voorlichtingsavonden. Op deze manier maken ze zich gereed voor hun verblijf in een totaal andere wereld.
20170408_120858Naar verwachting zal de reis tussen de 20 en 22 uur duren. Men rijdt naar de bestemming met gehuurde busjes. Enige oponthoud is te verwachten bij de grens van Hongarije en de Oekraïne. Voor realisatie van de plannen is een bedrag nodig van ruim 20.000 euro. Een groot gedeelte daarvan hoopt men te realiseren in deze 20-uurs actie. Een greep uit de activiteiten: 5-persoons reuzenstepestafette, auto’s wassen, bingo, sing-in, dropping 15+, gezamenlijk ontbijt, wandel- en fietstochten, pony rijden en een pannenkoekenbuffet. De acties vinden plaats in en om het kerkelijk gebouw ‘t Venster, Jan Lighthartstraat 65. Veel bedrijven en winkeliers sponseren de activiteiten. Zaterdagmiddag om 13.00 uur wordt de 20-uursactie afgesloten.

Op vrijdag 19 juli om 13.00 uur gaat de groep vertrekken naar de plaats van bestemming. “Spannend”, geeft Liesbeth aan. “Het is voor mij de eerste keer dat ik zo’n werkvakantie organiseer en er naar toe ga. Heel gaaf om dit mee te maken. We hebben er zin in.” Na de 20-uurs actie volgen nog meer initiatieven om geld in te zamelen. Informatie daarover volgt nog.

Liesbeth Broere

Liesbeth Broere

Dit bericht is 855 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief