Archieven

Dit bericht is 1149 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op de kop af 25 jaar na het eerste Oude Haven Concert, is zaterdag 27 augustus de 23e editie in opwachting. Een ‘Grande Finale’ na een dag vol muziek en educatie.

“Onder het motto ‘Schoonhoven maakt muziek’ vullen we de hele zaterdag muzikaal in”, legt Loek van der Kolk uit. Als bestuurslid van de Stichting Schoonhoven Klassiek is hij nauw betrokken bij het programma. “Lydia Zwart trapt om 10.00 uur af op het carillon van het stadhuis. Daarna volgen over de dag verspreid onder andere het Zeemanskoor Recht zo die Gaat, muziekvereniging Tavenu, zangkoor Cheerio, draaiorgel De Schoonhovenaar en dansschool Younik.”

Muziekfabriek
Om vier uur start op de Oude Haven een leuke activiteit voor de jeugd. “We gaan live ter plaatse in de Muziekfabriek een nummer maken”, vertelt een gemotiveerde Mikky Zomerdijk van de Silver Sound Studio. “Dat doen we met alle geluiden die je kunt maken. Dit kan een voorwerp zijn, maar ook met Body Percussion; geluid maken met je lichaam. Bijvoorbeeld klappen, fluiten of zingen.” Samen met Het Cultuur Station is ze gevraagd om een muzikaal en tevens educatief programma voor kinderen te maken. Basisscholen worden deze week bezocht om zoveel mogelijk kids te mobiliseren voor dit toffe evenement.

Vol van wat komen gaat
Als de avond begint te vallen, dan gaan de sfeervolle lichtjes aan langs de Oude Haven. Voorzitter Gregor Smeets van de Stichting Schoonhoven Klassiek, tevens oud bewoner op deze prachtige locatie, is vol van wat komen gaat. “Mijn voorliefde voor muziek gaat terug naar mijn jeugd. Ik kom uit Limburg en was lid van de Harmonie. We willen vasthouden aan het brengen van licht klassiek en dit toegankelijk houden voor een breed publiek.” Voor continuering de komende jaren zijn blijvend vrijwilligers en sponsors noodzakelijk. Uitgangspunt is en blijft dat er geen entree wordt geheven. Smeets: “Iedereen kan zijn steentje hieraan bijdragen.”

Traanmomentje
Om 21.00 uur wordt de aftrap verzorgd door de negenjarige (!) Gijs Meeuws. Dit piepjonge, muzikale Schoonhovense genie mag in groep zeven auditie doen voor het conservatorium. Het programma vervolgt met een bijdrage van de trompettist Reinier Sijpens, die al varende in een bootje het publiek vermaakt. Meerstemmige muziek wordt gebracht door Het Kobra Ensemble, bestaande uit zeven professionele zangeressen. Tot slot speelt Carel Kraayenhof op de bandoneon. De muzikant is bekend van het ‘traanmomentje’ van Koningin Maxima, tijdens de bruiloft met haar Willem-Alexander. Kraayenhof treedt samen op met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal.

Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten tijdens de ‘afterglow’ op het Kazerneplein.

Gregor Smeets, Loek van der Kolk en Mikky Zomerdijk waren zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Het gesprek is terug te beluisteren via Uitzending Gemist.

Dit bericht is 1149 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief