Archieven

Dit bericht is 916 keer gelezen

jeugdfestivalSCHOONHOVEN – In Schoonhoven vindt zaterdag 2 februari wederom het Brassband Schoonhoven Jeugdfestival plaats. De muzikale jeugd uit heel Nederland brengt muziek uit allerlei stijlen ten gehore.

Het Bastion in Schoonhoven zal het podium zijn voor ongeveer 450 jeugdige muzikanten uit heel Nederland. De professionele jury in persoon van Erik Rozendom zal ieder ten gehore te brengen programma beoordelen en voorzien van inhoudelijk commentaar. Hierin staat stimulatie en het plezier maken uiteraard centraal.

Voor de 26ste keer op rij trekt de organisatie van Brassband Schoonhoven alles uit de kast om het jeugdfestival weer een succes te laten zijn voor alle jeugdige deelnemers. Ingedeeld in verschillende divisies laten de orkesten hun voorbereide programma horen. Deze onderverdeling van divisies stimuleert de verenigingen om zich te meten met andere verenigingen van hetzelfde muzikale niveau. Per divisie is er een beker te winnen en voor alle deelnemende orkesten is er een aandenken aan hun deelname. Het orkest met de beste muzikale prestatie van de dag wordt beloond met de ‘dagwinnaarsprijs’ van Het Brassband Schoonhoven Jeugdfestival 2019.

Het festival weet ieder jaar weer een professioneel jurylid uit te nodigen die de orkesten van passend mondeling commentaar kan voorzien. Daarnaast wordt de mondelinge beoordeling aangevuld met een schriftelijk juryrapport. Hierin staan verbeterpunten, maar met name ook de complimenten voor iedere specifieke vereniging. Daarnaast gaat de jury dit jaar ook opzoek naar solistische talenten en het beste vormgegeven programma. Het beoordelen en bewonderen van solistisch talent is belangrijk voor de ontwikkeling en zorgt voor extra uitdaging tijdens deze 26ste editie.

Uiteraard is iedereen welkom om te komen luisteren naar de vele getalenteerde en jeugdige muzikanten op het Jeugdfestival van Brassband Schoonhoven. Ook dit jaar is de aanvangstijd 10.00 uur, waar na een kort openingswoord het eerste orkest de muzikale dag aftrapt met een uitdagend muzikaal programma.

Uiteraard kan een concert van Brassband Schoonhoven A tijdens deze editie niet ontbreken. Ook dit jaar zal de band een gevarieerd programma ten gehore brengen.

Dit bericht is 916 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief