Archieven

Dit bericht is 1296 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In Schoonhoven vindt op zaterdag 1 februari wederom het Brassband Schoonhoven Jeugdfestival plaats. Het Bastion is de hele dag het podium voor ongeveer 450 jeugdige muzikanten uit heel Nederland.

Ingedeeld in verschillende divisies laten de orkesten hun voorbereide programma horen. Deze onderverdeling van divisies stimuleert de verenigingen om zich te meten met andere verenigingen van hetzelfde muzikale niveau.

Per divisie is er een beker te winnen en voor alle deelnemende orkesten is er aandenken aan hun deelname. Het orkest met de beste muzikale prestatie van de dag wordt beloond met de ‘dagwinnaarsprijs’.

Een professionele jury – in de persoon van John Brouwer – zal ieder programma beoordelen en voorzien van inhoudelijk commentaar. Naast de mondelinge beoordeling gaat het om een schriftelijk juryrapport. Hierin staan verbeterpunten, maar met name ook de complimenten voor iedere specifieke vereniging. Daarnaast gaat de jury dit jaar ook op zoek naar solistische talenten en het beste vormgegeven programma.

Een optreden van Brassband Schoonhoven A zal tijdens deze editie niet ontbreken. De band dient als inspiratie voor de jeugdige muzikanten en maakt het muzikale feestje compleet.

Dit bericht is 1296 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief