Archieven

Dit bericht is 1434 keer gelezen

ijsbaan AMMERSTOL – De jubileumcommissie van ijsclub ‘Vooruitgang’ heeft moeten besluiten om de tijdelijke 400-meter ijsbaan ter viering van het 125-jarig jubileum af te blazen.

De reden van de annulering van het project ‘de 400 van Ammerstol’ is dat de ANBI status, die eerder mondeling was toegezegd, niet is verkregen. De ANBI-status was nodig om in aanmerking te komen voor diverse aangevraagde fondsen. Door het mislopen van de status is een fors totaalbedrag aan fondsen komen te vervallen.

Er is van alles geprobeerd om deze bedragen toch nog te verkrijgen, maar dit is helaas niet gelukt. Door het wegvallen van dit substantiële bedrag is de financiële basis van dit project weggevallen. Daarnaast is de liquiditeit van de stichting zodanig dat niet meer aan betalingsverplichtingen van leveranciers kan worden voldaan. Door het project nu te stoppen is de stichting behoed voor verdere kosten.

Ondanks alle inspanningen vanuit de stichting, hun partner Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents en alle andere betrokken partijen, waaronder gemeente Krimpenerwaard, IceWorld B.V., Aggreko en Ecovolt, is het niet gelukt de ontstane situatie te keren.

“Er heerst een grote verslagenheid binnen de stichting, de ijsclub en onder onze partners, want er is door iedereen veel tijd en energie in gestopt en de voorzichten zagen er tot voor kort positief uit. Een andere beslissing is echter op dit moment niet mogelijk”, aldus een zwaar teleurgestelde Bert Timmerman, voorzitter van de commissie. “Voor onze sponsors en kopers van de reeds bestelde abonnementen en rittenkaarten zullen we op korte termijn een passende oplossing aanbieden. We willen alle vrijwilligers, schaatsfans, sponsors en partners danken voor het vertrouwen dat zij ons hebben gegeven. We vinden het ongelofelijk vervelend om hen te moeten teleurstellen.”

De 400 van Ammerstol zou oorspronkelijk plaatsvinden in oktober 2018, het jubileumjaar ter gelegenheid waarvan de 400-meter ijsbaan zou worden gerealiseerd. In september kondigde de commissie samen met haar partners aan de ijsbaan te moeten verplaatsen in verband met logistieke uitdagingen. De logistieke uitdagingen zijn inmiddels opgelost, maar helaas blijkt het project nu om andere redenen niet haalbaar.

Dit bericht is 1434 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief