Archieven

Dit bericht is 867 keer gelezen

ijsbaan

ijsbaan

AMMERSTOL – De 400 meter schaatsbaan in Ammerstol gaat er definitief komen. Vanaf woensdag 13 februari tot en met zondag 10 maart kunnen alle schaatsliefhebbers de ijzers onderbinden. IJsclub Vooruitgang in Ammerstol viert hiermee haar 125-jarig jubileum.

In eerste instantie zou de ijsbaan er in oktober 2018 komen, maar door tegenvallers in het vergunningstraject moest er in september besloten worden om het uit te stellen tot februari 2019. Maar van afstel is zeker geen sprake. “We kunnen nu niet meer terug. We verwachten in de komende weken nog wel iets aan het financiële gaatje dat we nog hebben te doen”, aldus Bert Timmerman maandagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Bedrijven uit de Krimpenerwaard kunnen met hun relaties of personeel schaatsen op de ijsbaan en daarna lekker wat eten en drinken en wat netwerken, aldus Timmerman.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een beetje onderschat heb. Er moet zoveel geregeld worden, dat is echt onvoorstelbaar. Maar alle vergunningen zijn inmiddels binnen, de ijsbaan is al gemaakt in Soest en komt op acht vrachtwagens door lokale transportondernemers naar Ammerstol. De gemeente Krimpenerwaard heeft ervoor gezorgd dat er geparkeerd kan worden in de weilanden naast de ijsbaan. De 400 meter baan, waar 6000 schoolkinderen mogen gaan schaatsen van vele basisscholen in de gemeente Krimpenerwaard en waar vele duizenden schaatsliefhebbers de schaatsen gaan onderbinden. Er gaan wedstrijden georganiseerd worden, voor jong en oud, voor recreanten en topsporters Voor iedereen die een Elfstedenkruisje heeft gehaald, wordt een reünie georganiseerd. Er komen dagelijks diverse uren om te schaatsen met alleen noren, vele activiteiten voor kinderen, voor de ouderen en voor de G-groepen. Ook komt er discoschaatsen. Het belooft een fantastisch evenement te worden waar alle schaatsliefhebbers van kunnen gaan genieten”, aldus Timmerman.

Dit bericht is 867 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief