Archieven

Dit bericht is 2008 keer gelezen

oosterwijkKRIMPEN A/D IJSSEL – Fractievoorzitter Marco Oosterwijk van de SGP in Krimpen aan den IJssel is beoogd wethouder in de gemeente Ridderkerk. Als hij eind januari door de gemeenteraad van Ridderkerk wordt benoemd, zal dat automatisch inhouden dat hij vanaf dat moment geen lid meer is van de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel.

Oosterwijk was ruim elf jaar politiek actief in Krimpen aan den IJssel. Hij was raadslid van september 2007 tot mei 2014. Vervolgens was hij tot 2018 vier jaar wethouder. Als wethouder was Oosterwijk verantwoordelijk voor onder andere jeugdzorg en Wmo, de kwaliteit van de buitenruimte, economische zaken, milieu en duurzaamheid en verkeersveiligheid. Toen in 2018 na de verkiezingen de SGP niet in het college kwam, werd hij weer raadslid, tevens fractievoorzitter van de SGP.

Het bestuur van de Krimpense afdeling van de SGP ziet Oosterwijk niet graag vertrekken, maar gunt hem graag dit verantwoordelijke ambt in de gemeente aan de overzijde van de rivier.

Zelf kijkt hij vooral met dankbaarheid terug op zijn jaren in de lokale politiek. “Ik heb me met betrokkenheid en passie ingezet voor Krimpen en de Krimpenaren. Het raadslidmaatschap en het wethouderschap waren voor mij een groot voorrecht: ik wil iedereen graag bedanken voor het mogelijk maken daarvan.”

De Krimpense SGP-fractie buigt zich binnenkort over de vraag wie het opvolgende raadslid gaat zijn en wie als nieuwe fractievoorzitter aantreedt.

Dit bericht is 2008 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief