Archieven

Dit bericht is 1332 keer gelezen

LEKKERKERK- Deze zaterdag vond dan eindelijk de badeendjesrace plaats van Team Nederlek. Een evenement dat al gepland stond voor 2020, maar door Corona twee jaar werd uitgesteld. Particulieren en bedrijven konden badeendjes kopen per drie of per negen. Alle opbrengst gaat naar Alpe d’Huzes, het goede doel waar Team Nederlek zich voor inzet.

Bijna 5000 badeendjes gingen vanmiddag te water in de singel bij de Jan Ligthartstraat in Lekkerkerk. De eerste race was de Dutch Duck Race; alle ca. 1500 rode, witte en blauwe eendjes werden losgelaten. Met hulp van de brandweer Lekkerkerk was er genoeg stroming om de eendjes naar de finish te laten dobberen. Toen de winnende eendjes over de finish waren, werden ze allemaal opgevist voor nóg een ronde.

De tweede ronde was voor alle 5000 eendjes. Weer werd er stroming gemaakt en dat was hard nodig, want de wind dreigde de eendjes terug te blazen naar de start. Nadat ook in deze race de winnende eendjes bekend waren, konden alle eendjes weer worden opgevist.

Team Nederlek kan terugkijken op een geslaagde middag en gaat zich nu opmaken voor Alpe d’Huzes. Zaterdag 28 mei reist het team af naar Frankrijk om op donderdag 2 juni de Alpe d’Huez te beklimmen.

Dit bericht is 1332 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief