Archieven

Dit bericht is 1222 keer gelezen

wonenREGIO – In de regio Rotterdam komen er tot 2030 minimaal 54.000 woningen bij. Dat zijn gemeenten, woningcorporaties en de provincie Zuid-Holland met elkaar overeengekomen in het akkoord ‘Nieuwe Woningmarktafspraken Regio Rotterdam 2018-2030’.

Het akkoord laat zien welke bijdrage iedere gemeente – waaronder Krimpen aan den IJssel – levert. De gemeenten en de woningcorporaties zetten zich ook in voor een betere balans van het woningaanbod in de regio. “De regio ligt in grote lijnen op koers voor 2030 en daar mogen we trots op zijn”, zegt Jan Willem Mijnans, voorzitter van het samenwerkingsverband en wethouder in Nissewaard. Mijnans zet daarbij ook een kanttekening. “We zijn er nog niet helemaal. Zo zien wij in de uitbreiding het aantal corporatiewoningen verhoudingsgewijs afnemen en zouden we nog meer spreiding willen zien. Daar hebben we de aandacht en de sturende en faciliterende rol van de provincie bij nodig.”

Rob van den Broeke, voorzitter Federatie Maaskoepel, waar alle woningcorporaties in verenigd zijn, vult aan: “Niet alleen over de omvang en spreiding van de sociale voorraad zijn nieuwe afspraken gemaakt. Ook ten aanzien van de betaalbaarheid en de beschikbaarheid van de corporatiewoningen zijn aanvullende afspraken gemaakt. Zo zorgen we ervoor dat de corporatiewoningen ook terecht komen bij de doelgroep waarvoor deze bedoeld is.”

Ook van den Broeke relativeert: “Het succes is mede afhankelijk van politiek draagvlak, de steun van de provincie en het rijk en de bestedingsruimte bij corporaties. Daarnaast moeten we ons realiseren dat voor de uitvoering van de plannen ook mankracht en bouwmaterialen nodig zijn, want we kampen nog met de effecten van de woningmarktcrisis.”

Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Adri Bom-Lemstra is blij met dit akkoord en de samenwerking tussen de gemeenten en de provincie Zuid-Holland. “Doordat het woningbouwprogramma nu op regionale schaal wordt afgestemd, worden vraag en aanbod meer in balans gebracht en zorgen we voor de juiste woning op de juiste plek. Laten we nu vooral werk maken van het daadwerkelijk realiseren ervan.”

Dit bericht is 1222 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief