Archieven

Dit bericht is 1667 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL-  Op een tamelijk koude 5e decemberdag in 2020 was er van feestelijkheden ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van voetbalvereniging Spirit in Ouderkerk aan den IJssel nauwelijks sprake.

Leden en andere belangstellenden konden het fraai uitgevoerde jubileumboek ophalen tijdens een “drive trough” op het bedrijfsterrein van een ondernemer op het Zijdepark, maar daar bleef het bij. “Maar wat in het vat zit verzuurt niet” beloofde voorzitter Henk Lammertse bij die gelegenheid. “Zodra het weer kan rollen we de plannen van de jubileumcommissie alsnog uit.”

Tot twee keer toe staken coronamaatregelen een stokje voor een opnieuw geplande datum maar vandaag, zaterdag 14 mei, kon de heer Lammertse het startsein voor het jubileumfeest eindelijk geven. De weersomstandigheden waren ideaal en de toeloop was enorm.

Parachutisten
Na zijn woord van welkom legde de voorzitter nog even uit waarom de officiële opening van het festijn door een drietal parachutespringers zou worden verzorgd. “Na de oprichting van de vereniging in 1945 was er geen geld voor passende sportkleding. Een agrariër aan de IJsseldijk had in zijn schuur nog een geelwit parachute-scherm liggen dat was achtergebleven na een dropping door de geallieerden. Een dorpsbewoonster, bedreven met naald en draad, wilde daar wel shirtjes van maken en zo kwam het dat Spirit tot op de dag van vandaag in geelwitte kleuren speelt.”

In afwachting van de drievoudige parachutesprong door leden van het Skydive team Rotterdam speelde de Melody & Percussion Band Concordia uit Krimpen aan den IJssel vrolijke deuntjes en vroeg en kreeg wethouder en locoburgemeester Lavinja Sleeuwenhoek van de gemeente Krimpenerwaard het woord.

Bloeiende voetbalvereniging
Ze memoreerde dat Spirit in de loop der jaren is uitgegroeid tot een bloeiende voetbalvereniging met ruim twaalfhonderd leden, 250 vrijwilligers en beschikt over een prachtig sportcomplex. “Met de oprichting van een voetbalschool haalde Spirit de landelijke pers en het promoten van voetbal voor meisjes leidde tot een grote toeloop van nieuwe leden” aldus mevrouw Sleeuwenhoek.

“Een verdienste van alle direct betrokkenen, maar van voorzitter Henk Lammertse in het bijzonder” sprak ze. Henk is al zeventien jaar bij Spirit betrokken en hanteert inmiddels alweer elf jaar de voorzittershamer. “Hij doet dat met veel enthousiasme en heeft een zakelijk instinct waarmee hij de vereniging een enorme boost heeft gegeven.”

Alweer een lintje
De lintjesregenbui die de gemeente Krimpenerwaard ter gelegenheid van Koningsdag ten deel viel (veertien lintjes) druppelde voor de tweede keer deze week na, want de locoburgemeester mocht mededelen dat het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander had behaagd Henk Lammertse te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee dagen nadat een bestuurslid van de EHBO in Krimpen aan de Lek het zelfde kleinood kreeg opgespeld.

Halverwege de huldiging door Lavinja Sleeuwenhoek moest zij haar betoog even onderbreken, want het vliegtuig met de drie parachutisten was in aantocht en die mocht van de verkeersleiding op Schiphol geen rondje extra vliegen. Na hun veilige landing maakte zij haar toespraak af.

Vrolijke middag en avond
Het officiële gedeelte was daarmee ten einde en er begon een middag op het complex waar jong en oud zich prima vermaakte met sport, spel en versnaperingen. De dag werd in stijl afgesloten met een kinderdisco en een groot feest in De Drie Maenen.

Dit bericht is 1667 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief