Archieven

Dit bericht is 1901 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Zaterdagmiddag is een nieuwe ‘Schoonhovenaar van het Jaar’ bekend gemaakt. Uit bijna dertig genomineerde kandidaten is Claudia Pouw (52) in het Zilvermuseum uitgeroepen tot onbetwiste winnares.

“Er werd mij gevraagd om hier even na vier uur wat bittergarnituur te brengen”,  stamelt een nog beduusde Claudia. “Leuk dat de ‘Engel op locatie’ dat mag verzorgen dacht ik. Geen moment heb ik aan de nominatie gedacht. Zelfs toen ik binnen kwam drong het nog niet tot me door. Pas toen ik gevraagd werd om vooraan plaats te nemen had ik het in de gaten. Het gaat om mij”, schatert ze.

Zonnetje
Juryvoorzitter Dick de Cloe begon zijn betoog  door aan te geven dat het lang niet overal feest is. Als voorbeeld benoemde hij de  oorlog in Oekraïne en de crisissen die zich in een steeds sneller tempo elkaar opvolgen. “Daarom is het goed om stil te staan bij mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen”, licht hij toe. “Vandaag zetten we daarom een vrijwilliger in het zonnetje.” Bijna dertig namen zijn genoemd uit de vele aanmeldingen. De jury was binnen één discussieronde het eens wie de opvolger moest worden van Hans Bleijenberg, de winnaar van 2021.

Juryrapport
De Cloe noemde de volgende punten uit het juryrapport over Claudia Pouw:

  • Inzet voor het jaarlijkse Sinterklaasfeest
  • Nieuwe initiatieven met voorstellingen in het Arto Theater en Pieten Disco in Baraq
  • Inzet bij de Stichting Spomuza en de voetbalvereniging.

Bescheiden als ze is benadrukt Claudia dat ze al die activiteiten niet alleen doet.  “Voor de intocht van Sinterklaas is er een groep van zo’n dertig vrijwilligers. In de loop van augustus beginnen de voorbereidingen die doorlopen tot in december. In die periode zijn we ook heel hecht met elkaar.”

‘De staf van Sinterklaas’
Liefde voor het Sinterklaasfeest is er van jongs af aan. “Bij ons in het Kegelhuis in de Koestraat werd jaarlijks op 5 december het ‘Sinterklaasje lopen’ georganiseerd. Mijn vader Leen had geregeld dat ik als Pietje mee de boot op mocht”, blikt ze terug naar de beginperiode.”

De laatste vijf jaar houdt ze zich volledig bezig met de organisatie. Aan stoppen denkt ze voorlopig niet. “Afgelopen december heb ik een vest en jas van mijn vriendenclub gekregen. Daarop staat  ‘De staf van Sinterklaas’.  Ik vind het té leuk om ermee te stoppen”, glimlacht ze.

Een mooie bos bloemen, oorkonde en een door edelsmid Gabri Schumacher gemaakte zilveren stadssleutel zijn uitgereikt aan de winnares.
De grootste helper van Sinterklaas in Schoonhoven‘.

Van harte gefeliciteerd.

Claudia met haar vriend Bert Versluijs

Dit bericht is 1901 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief