Archieven

Dit bericht is 1099 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Afgelopen week is de ‘Aad Struijs Persprijs’ toegekend aan fietsvlogger Jessica de Korte. Een prestigieuze, journalistieke vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Reden voor Jessica om het glas te heffen.

Wie is ook alweer Jessica de Korte?
De 37-jarige Jessica uit Schoonhoven is reisjournaliste. Een aantal jaren geleden is ze begonnen met het You Tube kanaal ‘Fietsvlogger’. Ze neemt de kijkers mee naar de mooiste fietsroutes in binnen- en buitenland. Deelt fietstips en wetenwaardigheden van de plaatsen die ze bezoekt. Inmiddels heeft ze een grote schare aan volgers die haar fietsavonturen meebeleven.

Wat is de Aad Struijs Persprijs (ASP)?
Aad Struijs was een voormalig journalist die zich gespecialiseerd had in toerisme en recreatie. Na zijn overlijden in 2004 stelde TourPRess Holland twee jaar later de ASP in. Een jaarlijkse persprijs voor bijzondere journalistieke producties en communicatiecampagnes met als onderwerp ‘reizen en toerisme’.  Tegenwoordig zijn er vier categorieën waarin de prijs wordt toegekend: tekst print, tekst digitaal, foto en film.

In welke categorie heeft Jessica gewonnen?
De prijs is toegekend in de categorie ‘video’. Stukje van het juryrapport: “Vorig jaar mocht ze al plaatsnemen bij de beste vier. Dit jaar heeft ze laten zien dat ze kwaliteit blijft leveren binnen haar genre, en dat er ook in Nederland, op de fiets, mooie verhalen te vertellen zijn. Jessica neemt ons mee langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze serie enthousiasmeert, en informeert, en blijft je als kijker boeien. Of je nu deel 1, 2 of 3 kijkt, de kwaliteit loopt door alle afleveringen heen. Kortom: een zeer terechte winnaar!”

Wat houdt de prijs in?
Jessica ontvangt binnenkort een trofee, voorstellend een wereldbol. Daarnaast is er een geldbedrag beschikbaar. Het brengt de winnaars in hun vakgebied extra roem en eer. Dit is verdiend door hard werken, creatief bezig zijn en durven te doen. Het is Jessica gelukt en daarmee feliciteren wij haar van harte.

In onderstaande video maakt Jessica zelf het goede nieuws bekend.

 

 

 

Dit bericht is 1099 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief