Archieven

Dit bericht is 4890 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In menig gezin klinkt dagelijks ‘aan tafel’ om vervolgens met elkaar de maaltijd te nuttigen. Deze term is inmiddels het handelsmerk van Jonne Hoogendoorn. ‘Aan Tafel’ staat voor heerlijke gerechten en taarten. De hobby om te bakken en te koken is langzaam maar zeker haar dagelijks werk geworden. 

Genietend van een vers gebakken tulbandcake met speculaassmaak komt uw verslaggever al helemaal in de stemming van het komende Sinterklaasfeest. “Ik heb deze gebakken in een tulbandvorm die nog geweest is van bakker van Vliet”, glundert Jonne. “De keuken heb ik altijd een gezellige plek gevonden. Ik word altijd enthousiast van bakken en koken.” Ze heeft geen opleiding hiervoor gedaan. “Ik heb een studie Bloemen en Design gedaan en daarna voor kraamverzorgster. Toen heb ik ook vaak gekookt bij de gezinnen. Ik heb alles mezelf aangeleerd of via internet de kennis opgedaan.”

Druk
Omdat het steeds drukker werd met bakken heeft Hoogendoorn zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Haar vaste klanten zijn diverse horecazaken zoals Fausto en Dame in Schoonhoven en ‘t Theehuis in Oudewater. Het aantal te bakken taarten varieert per seizoen en per dag. “In de zomer heb ik het erg druk. Soms sta ik wel tot ‘s nachts drie uur te bakken om alles op tijd af te krijgen.” Alles wordt gemaakt in de eigen keuken thuis. Buiten bij de voordeur staan diverse kratten met appels voor de te bakken appeltaarten. Ondanks de beperkte ruimte weet Jonne het iedere dag te organiseren en zijn de taarten en gerechten op tijd klaar.

Specialiseren
Plannen voor een eigen bakkerszaak heeft de enthousiaste bakster nog niet. “Wellicht ooit in de toekomst, dat is natuurlijk heel gaaf. Zoals het nu gaat ben ik heel tevreden en kan ik het goed combineren met mijn gezin. Ik wil zeker, als de kinderen naar school gaan, cursussen gaan volgen om mij verder te specialiseren. Voor nu voelt het heel goed om het zo op deze manier te doen.” Reclame voor ‘Aan Tafel’ wordt voornamelijk gemaakt via social media. “Mijn zus Anne helpt me regelmatig daarbij. Zij heeft altijd wel goede ideeën en weet de berichten goed vorm te geven.”

Verhuizen
Over een aantal maanden gaat Jonne met haar gezin verhuizen naar een dijkwoning in Groot-Ammers. Volgende week krijgt ze een elektrische bakfiets. Daarmee kan ze straks, op een leuke manier, haar baksels wegbrengen. Dat wordt een regelmatige verschijning op de pont. “Het nieuwe huis bied mij ook de ruimte om nog meer en professioneler taarten te bakken. Er zit daar een grote schuur bij waar ik een mooie keuken in kan plaatsen.” En dat was ook de reden dat we, tijdens ons bezoek aan Jonne, met de neus in de speculaastulband vielen: “ons huidige huis is vandaag verkocht dus een goede reden om te trakteren.”

Jonne Hoogendoorn was afgelopen zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur te gast in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Het programma is terug te beluisteren via uitzending gemist.

 

Dit bericht is 4890 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief