Archieven

Dit bericht is 819 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Tijdens de commissievergadering van afgelopen dinsdag heeft Renate van der Werf uit Schoonhoven aandacht gevraagd voor het welzijn van jongeren in coronatijd. “Ik wil mij richten op de jeugd en de negatieve gevolgen voor deze doelgroep sinds het inmiddels twee jaar durende beleid.”

Van der Werf steunt vrijwillig al meer dan een jaar jongeren om ervoor te zorgen dat zij de moed niet verliezen. Van der Werf: “Dit doe ik niet alleen en ik kan u zeggen dat het naast onze baan hard werken is. Sinds de eerste lockdown ben ik mij alleen maar meer zorgen gaan maken over de psychische en fysieke toestand van de jeugd.”

“Er wordt aan jongeren vertelt dat zij hun ouders of hun opa en oma ziek kunnen maken. Ze zijn bang voor hun vruchtbaarheid, bang voor de langere termijn effecten. Oftewel, de jongeren zijn bang voor hun toekomst. Maar naar mijn mening is leven met angst en stress slechter dan welk virus dan ook. Jongeren en de kleine kinderen moeten zich al twee jaar bezighouden met het beschermen van ouderen, maar is dat niet de omgekeerde wereld?”, vervolgt Van der Werf.

Terug naar normaal
“Ik vraag me dan ook echt af wie er nu de kwetsbare groep is in onze samenleving. En is er überhaupt in Nederland nog wel een groep die niet meer kwetsbaar is. Wat weegt nu zwaarder: mensen die overlijden aan corona of die 10.000 jongeren die het leven niet meer zien zitten?”, stelt van der Werf.

Van der Werf zegt dat jongeren de coronamaatregelen beu zijn en terug willen naar het normaal: “Gewoon lekker met hun vrienden en vriendinnen samen zijn. Ik maak me door de schrijnende verhalen die ik hoor zorgen om de psychische en fysieke staat waarin jongeren verkeren. Het raakt me.”

Dit bericht is 819 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief