Archieven

Dit bericht is 1236 keer gelezen

LEKKERKERK – Wethouder Janette Hofman ging woensdag samen met coaches van Stichting Krimpenerwaard Schoon langs bij winkeliers in Lekkerkerk om hen te verrassen met een attentie: een bezem en blik. Deze actie was bedoeld om aandacht te vragen voor de ’25-meter regel’.

Ondernemers hebben de wettelijke verplichting om de omgeving van hun winkel in een straal van 25 meter schoon te houden. Uit onderzoek blijkt dat het effect van deze regel zeer de moeite waard is: het gebied wordt beter bezocht, levert meer op én er is minder geld nodig om het schoon te houden. “Als iedereen zijn steentje bijdraagt, levert dit een mooie schone omgeving op. En daar zijn we allemaal bij gebaat”, stelt Hofman.

Tijdens het rondje werd tevens promotie gemaakt voor de nieuwe duobakken die de gemeente heeft geplaatst in het winkelgebied. Deze bakken hebben twee vakken: één voor restafval en één voor plastic verpakkingen. Het gaat hierbij om een proef om uit te zoeken of het scheiden van afval in de openbare ruimte effect heeft.

Van 16 tot en met 21 maart is het Opschoonweek Krimpenerwaard. Inwoners, scholieren en buurtverenigingen komen in actie om de buurt op te schonen. De Opschoonweek is een goed moment om de eigen buurt of straat te ontdoen van zwerfvuil. Aanmelden kan via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net.

Dit bericht is 1236 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief