Archieven

Dit bericht is 1302 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Met de aanhouding van acht jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar hopen politie, gemeente en Openbaar Ministerie dat de rust terugkeert in Krimpen aan den IJssel. De groep ging steeds verder in het plegen van strafbare feiten.

Al vanaf november 2018 waren de jongens in beeld. Met verschillende partners bracht de politie de groep in kaart. Er kwamen aangiftes binnen van mishandeling, openlijke geweldpleging, vernieling en overlast in openbare ruimten. Dit gaf veel onrust onder de bewoners van de IJsselgemeente. Ook bleek dat de groep experimenteerde met drugs en alcohol.

De politie zette alles op alles om deze signalen te bevestigen. Ook bij de gemeente had het de hoogste prioriteit. Burgemeester Martijn Vroom schreef zelf een brief aan de jongeren. Het resultaat; op 23 april werden drie jongens van 15 jaar en eentje van 16 aangehouden. Ze werden vastgezet en uiteindelijk met een dagvaarding weer naar huis gestuurd. Ze mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Afgelopen maandag zijn er nog eens vier jongens aangehouden, drie van 15 jaar en eentje van 14 jaar. Ook zij zijn heengezonden, maar blijven nog verdachten. Op een na, komen de jongens allemaal uit Krimpen aan den IJssel. Een 15-jarige uit de eerste groep komt uit Rotterdam.

Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Dit bericht is 1302 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief