Archieven

Dit bericht is 4137 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Door de aanhoudende natte periode, is de aanleg van een mountainbikeroute in de Krimpenerwaard vertraagd. Het parcours van ongeveer 26 kilometer loopt door het Loetbos bij Lekkerkerk en rondom de Surfplas in de Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek. Een deel gaat over het grastalud van de N210.

In het gebied zijn nog geen mountainbike routes terwijl daaraan veel behoefte is, stelt gebiedseigenaar Groenalliantie. “Dat merken wij ook aan de vele vragen die hierover bij ons binnenkomen.”

Het parcours zou halverwege maart van dit jaar gereed zijn. “Door de aanhoudende regen- en sneeuwval in de afgelopen maanden is de toch al slappe bodem nog verder doorweekt. Het is voor de aannemer niet mogelijk om de route te realiseren en bovendien zouden paden en werkstroken die gebruikt worden voor aan -en afvoer van materiaal ernstig beschadigen. Zodra de omstandigheden het toelaten, gaat de aannemer aan de slag. Uiterlijk 15 juni dient het parcours gereed te zijn maar we verwachten dat het parcours sneller beschikbaar is.”

De aanleg van de MTB-route is onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. Deze heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien.

Dit bericht is 4137 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief