Archieven

Dit bericht is 681 keer gelezen

GOUDA – Het is het jaar van de jubilea. Niet alleen bestaat Gouda 750 jaar, ook viert Gouda dit jaar de 10e editie van Zotte Zaterdag; op zaterdag 22 oktober ‘22. En als er dan toch met mooie getallen wordt gegooid, in 1511, precies 511 jaar geleden verscheen het nog altijd actuele boek ‘Lof der Zotheid’, een satire op allerlei misstanden van die tijd, waarin humor en diepzinnigheid samen komen. Schrijver: Desiderius Erasmus.

Erasmus’ ideeën zijn voor die tijd volstrekt nieuw. Hij probeerde humanisme en religie te verbinden, was een gelovig man, maar van dogmatisme moest hij niets hebben. Met satire en spot vocht hij tegen misstanden in de kerk en uitte hij kritiek op machthebbers in de politiek.

Deze geniale geleerde en schrijver was een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit en daar is Gouda maar wat trots op! Daarom wordt Zotte Zaterdag in het historische centrum van Gouda gevierd, met een knipoog naar het beroemde boek van Erasmus.

Voor alle Zotte Gouwenarren
We gaan terug naar de zestiende eeuw, de tijd van de mandenmakers en wolspinners, van touwslagers en doedelzakbouwers. Maar ook de tijd van de narren en stadsomroepers. Tijdens deze 10e editie van Zotte Zaterdag kun je meedoen aan dwaze activiteiten en kijken naar zotte optredens. Er is eten ende drincken, Sotte Caes, Middeleeuws vermaeck en Middeleeuws dans. Koop je zot bij de Middeleeuwse Coopwarenmarckt, luister naar de Sprookspreker, doe mee aan dwaze workshops en aanschouw muzikale optredens. Zaterdag 22 oktober, centrum van Gouda, 11.00u tot 16.30u. Genot voor jong en oud! Meer informatie en het volledige programma is te lezen op www.zottezaterdag.nl

Dit bericht is 681 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief