Archieven

Dit bericht is 1852 keer gelezen

GOUDA – Een week nadat bekend werd dat twee medewerkers van Promen in Gouda besmet zijn met het coronavirus, blijken nog negen medewerkers van deze afdeling besmet.

Daarnaast is er nog een medewerker besmet die veel op de FSSC-afdeling aanwezig is geweest. De 120 medewerkers van deze afdeling zijn sinds vorige week al vrijgesteld van werk en zitten in thuisquarantaine. Op de overige afdelingen en op de locatie in Capelle aan den IJssel van het sociaal werkbedrijf zijn op dit moment geen besmettingen bekend.

Een mogelijke oorzaak van de uitbraak op deze afdeling wordt gezocht in het ventilatiesysteem. Op de FSSC-afdeling wordt een circulair luchtsysteem gebruikt. Het betreft een gekoelde afdeling waar geen ramen mogen worden geopend omdat er voedsel wordt verwerkt. Het ventilatiesysteem is tot nader order uitgeschakeld en wordt onderzocht door een gespecialiseerd bedrijf.
Teststraat op locatie
In samenwerking met de GGD wordt op donderdag 30 juli a.s. op de locatie in Gouda een ‘corona-teststraat’ ingericht voor alle medewerkers van de FSSC-afdeling.

Directeur Frank Rossel: “We vinden het belangrijk om te weten of er nog meer collega’s besmet zijn. Door op brede schaal te testen krijgen we niet alleen meer inzicht in het aantal besmettingen, maar kunnen we hopelijk ook veel mensen geruststellen met een negatieve testuitslag.”

Dit bericht is 1852 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief