Archieven

Dit bericht is 1112 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Er is een achterstand ontstaan in het maaiwerk van de aannemer, die voor de provincie het onderhoud aan het groen verzorgt langs de provinciale wegen in de Krimpenerwaard.

“De oorzaak is een samenloop van omstandigheden”, laat de provincie weten. “De aannemer had een planning gemaakt, maar door de relatief late natte periode in het voorjaar bleek die planning niet haalbaar.”

De provincie zegt verder in gesprek te gaan met de aannemer om deze situatie in de toekomst te voorkomen. Tot eind juni wordt er met extra personeel gemaaid om de zogenoemde veiligheidsronde in te halen.

“Verkeersveiligheid staat altijd op de eerste plek en dus wordt er rondom rotondes, kruispunten en zichthoeken eerst gemaaid”, aldus de provincie. “Deze maaiwerkzaamheden noemen we de veiligheidsronde. Omdat het om veel werk gaat, wordt er mogelijk ook ’s nachts gemaaid. De aannemer probeert de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Na de veiligheidsronde is de eerste grote maaibeurt tussen half juni en half juli. De tweede grote maaibeurt is tussen half september en half oktober. Tijdens deze maairondes wordt de rest van de berm gemaaid.”

De planning is alleen haalbaar als de weersomstandigheden goed zijn. Bij lange natte periodes is maaien niet mogelijk omdat de bodem dan beschadigt.

Dit bericht is 1112 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief