Archieven

Dit bericht is 1531 keer gelezen

LEKKERKERK – Op zaterdag 16 juli 2022 (start 10.00 uur tot 16.00 uur) vindt in Lekkerkerk weer een ouderwetse hooibouw dag plaats. De hooibouw dag wordt georganiseerd door vriendenclub de Poldertuffers samen met de familie Ooms van museum De Vrijheid.  Op de hooibouwdag zal worden gemaaid, zwad gekeerd, geschud, ingewierst, geperst, etc., en alles met ouderwetse machines of spierballen-stoom. De hooibouwdag wordt gehouden in het weiland achter het museum, Opperduit 14 in Lekkerkerk.

Deze editie is alweer de 8e keer bij het museum, en zoals elk jaar is er weer genoeg te zien en te beleven voor het hele gezin. Zo is er deze keer voor de kleine kinderen een zandhoop met volop speelgoed, kun je meerijden met de ‘Oude Wurf Express’, kunnen kinderen (en volwassenen) leren ‘touwgie breien’, hebben we weer een paar nieuwe marktkramen en in het naastgelegen weiland zullen de allernieuwste tractoren en machines geshowd worden. Maar de hoofdmoot is en blijft natuurlijk het hooibouwen met oude trekkers en machines. Zoals altijd is het evenement gratis toegankelijk.

Als het slecht weer is wordt het hooi op hoppers gezet en wordt er uitgeweken naar zaterdag 23 Juli  of zaterdag 6 augustus. Bij twijfelachtig weer wordt via de website www.devrijheidonline.nl en de Facebookpagina van Museum de Vrijheid bekend gemaakt of de hooibouw dag doorgaat.

Dit bericht is 1531 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief