Archieven

Dit bericht is 1340 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Stichting Buurkracht bundelt de krachten om een buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Afgelopen week is de actie ‘Allemaal Buren‘ van start gegaan. Help elkaar in deze tijden door allemaal buren van elkaar te worden.

“Onze organisatie gelooft in de kracht die buren hebben om samen dingen voor elkaar te krijgen”, vertelde Marije Nube in de zaterdagmiddaguitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Dat is wat wij graag ondersteunen.” Een aantal jaren geleden is Buurkracht begonnen in Noord Brabant. Inmiddels is men actief in een groot aantal plaatsen, verspreid door heel Nederland. “Wij zijn met onze activiteiten zeer succesvol. De app wordt inmiddels gebruikt door meer dan 20.000 personen. Ons doel is om nog veel meer mensen hierop aan te sluiten.”

Contacten
Concrete voorbeelden van succes zijn verbetering van onderlinge contacten. Daarnaast kan gedacht worden aan gezamenlijke inkoop van bijvoorbeeld zonnepanelen, of in samenspraak met de gemeente een wijk groener maken. In onze regio is Buurkracht nog niet actief. Als het aan Nube ligt, komt daar snel verandering in. “Wij laten regelmatig van ons horen door zelf de contacten te leggen. Maar veelal loopt het ook via de gemeenten om een aanzet te maken tot vergroening of energiebesparing. Door alle belangen samen te bundelen gaat het vliegen”, maakt de woordvoerster van Buurkracht duidelijk.

Check op afstand
Afgelopen donderdag is de actie ‘Allemaal Buren’ van start gegaan. Nederland zit grotendeels op slot vanwege de coronacrisis. Deze actie verbindt niet alleen buren onderling, maar ook mensen op afstand. Marije noemt als voorbeeld haar eigen moeder die niet bij haar in de buurt woont. “Ik kan haar nu niet opzoeken, ze is dementerende dus wil ik weten of het goed gaat. Wij stellen nu ons platform ter beschikking dat mensen in contact kunnen komen met anderen die wonen in de buurt bij betreffend persoon. In dit geval kan ik via de app de buren van mijn moeder vragen om bijvoorbeeld af en toe te checken of het goed gaat.”

De eerste reacties zijn hartverwarmend en positief. In een paar dagen tijd zijn meer dan honderd acties van start gegaan. Download de app en werk mee aan de grootste kracht van Nederland.

Dit bericht is 1340 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief