Archieven

Dit bericht is 887 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Ondernemers Mohammadi en Noura El Ayachi van het familiebedrijf Nippon the Healthclub sluiten zaterdag 27 februari aan bij de actie van de fitnessbranche ‘Stilzitten is geen optie’. Net als honderden andere fitnessclubs biedt het Schoonhovense sportcentrum die dag een (coronaproof) buitentraining aan.

De actie heeft als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen.

Noura El Ayachi: “Door de lockdown zijn meer dan 2500 fitnesscentra in Nederland al enige tijd gesloten; ook onze club Nippon the Healthclub. Sport en fitness zijn bewezen zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke- als de mentale gezondheid. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. In de sportschool. Binnen. Veilig en op afstand.”

Volgens Noura El Ayachi is stilzitten in tijden van nood een optie. De gevolgen van inactiviteit op de fysieke en mentale gezondheid zijn volgens haar legio: overgewicht, toename van buikvet, verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol, diabetes type 2, hart- en vaataandoeningen, stress, depressie en burn-out en verminderde immuniteit.

“Wij als fitnessondernemers begrijpen niet waarom wij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie willen wij als fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. Sportscholen zijn de ideale omgeving om in te bewegen. Fitness is de enige bewegingsvorm waarbij de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, mogelijkheden én beperkingen van elk individu; mede dankzij deskundige trainers en moderne faciliteiten. Drie miljoen Nederlanders weten hoe belangrijk dat is en daarom doen wij zaterdag mee.”

Dit bericht is 887 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief