Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2010 keer gelezen

 

BERGAMBACHT – Afgelopen zaterdag is Jessica Blaak (27) verrassend tweede geworden op het NK Para-Badminton 2019 in Veenendaal. Ze is nu een actie gestart voor een nieuwe sportrolstoel. Daarnaast zoekt deze sportieve dame andere rolstoelgebruikers om regelmatig samen te sporten.

“Het kampioenschap Para-Badminton bestaat sinds een paar jaar. In de rolstoelwereld is het veelal tennis, maar ik vind badminton een leukere sport”, vertelt Jessica in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Door een ziekte zit ik sinds twee jaar in een rolstoel. Ik wilde echter heel graag blijven sporten. Bij Badmintonclub Blue Sky in Bergambacht werd ik met open armen ontvangen. Ik ben de enige daar in een rolstoel. Waar ze rekening mee moeten houden is dat ze niet vlak over het net slaan.” 

Mogelijkheden
“Door met de sport actief bezig te zijn wilde ik voor mezelf bewijzen dat ik nog veel kan”, aldus de badmintonster. Doordeweeks doet ze vrijwilligerswerk zoals tabletles aan ouderen. “Door mijn handicap is het lastig om een baan te vinden.” Ondanks haar ziekte staat ze positief in het leven. “Ik hoop dat er in de Krimpenerwaard mogelijkheden komen om rolstoelgebruikers met een gespecialiseerde trainer te laten sporten.” 

Actie
Om goed te kunnen badmintonnen gebruikt Jessica een sportrolstoel. “Zo’n stoel is lichter, de wielen staan scheef en het heeft gordels zodat je er goed vast in zit. Op dit moment heb ik er eentje die via Marktplaats is gekocht. Echter is deze niet helemaal mijn maat, ik zit er een beetje opgekropt in. Een nieuwe kost al gauw vierduizend euro. Daarom ben ik deze week een crowdfundactie gestart. Dan hoop ik volgend jaar nog beter te scoren op het kampioenschap. De eerste reacties zijn erg positief.” 

De crowdfundactie voor een nieuwe sportrolstoel is hier te volgen.

Het gehele gesprek met Jessica Blaak is binnenkort te beluisteren op de zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur via het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.

 

Dit bericht is 2010 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief