Archieven

Dit bericht is 880 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Buurtactiegroep ‘Handen af van het park’ is een petitie gestart tegen de bouwplannen in het buurtpark aan de Sportsingel in Krimpen aan den IJssel. “Een groot deel van ons park met zijn oude bomen verdwijnt als de nieuwbouwplannen doorgaan.”

De actiegroep – gevormd door ‘buurtbewoners, natuurliefhebbers en wandelaars’ – trek ten strijde tegen de ophanden zijnde nieuwbouwplannen van de gemeente en zorgorganisatie De Zellingen. “Tachtig procent van ons park met zijn oude bomen verdwijnt als de plannen doorgaan. Zorgcentrum Crimpenersteyn wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komen vijf nieuwe appartementsgebouwen van vijf tot acht etages met hierbij twee parkeerterreinen van totaal 3535 vierkante meter en dertig parkeerplaatsen aan de Sportsingel. Het park is nu een avontuurlijke speelplek voor buurtkinderen, mensen ontmoeten elkaar in het park, genieten van flora en fauna. Dit verdwijnt allemaal.”

De actiegroep weet dat het park aan de Sportsingel voor tweederde wordt volgebouwd ten behoeve van het nieuwe zorgcentrum Crimpenersteyn. “Er verdwijnen circa zestig oude grote bomen en waterpartijen. Het woongenot en de leefbaarheid verslechtert, verlies van zonlicht en het mooie uitzicht is weg.”

De actiegroep wijst er op dat het kappen van oude, gezonde bomen haaks staat op het duurzaamheidbeleid van de gemeente.

De petitie roept op om de nieuwbouw bij het park vorm te geven en niet in het park. ‘De 24 uur-zorgappartementen bouwen op het eigen terrein van Crimpenersteyn, niet hoger dan de huidige gebouwen. Geen sloop van het park en het omhakken van zestig bomen. Het park blijft zoals het is..’.

Tot nu toe hebben een kleine tweehonderd mensen de online petitiepetitie ondertekend.

Dit bericht is 880 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief