Archieven

Dit bericht is 1582 keer gelezen

VLIST – Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard roept op om de nominatie te steunen van Vlist als ‘Lawaaiigste Stiltegebied van Nederland’.

Volgens woordvoerder Tony Hardenberg wordt de rust langs het riviertje de Vlist regelmatig, met name met mooi weer, verstoord door het geronk van motoren en andere voertuigen.

“Het gebied langs de Vlist – tussen Haastrecht en Schoonhoven – staat bekend om zijn schoonheid, en wordt druk bezocht door recreatieve fietsers en wandelaars. Ook toeristen uit het buitenland komen hier graag. De West Vlisterdijk slingert zich door het mooie polderlandschap, langs het riviertje de Vlist en langs oude boerderijen. Heel idyllisch, maar niet tijdens zonnige dagen in het weekend en op feestdagen. Op die dagen rijdt er een onophoudelijke stroom motoren over de dijk.”

Hardenberg stelt dat op drukke dagen dit oploopt tot meer dan duizend motoren per dag. “Dan word je gek van het oorverdovende lawaai de hele dag door. Zelfs binnen, met de ramen en deuren dicht, kun je niet aan het lawaai ontsnappen. De motoren rijden vaak in groepen van soms wel vijftig tot honderd deelnemers, alhoewel toertochten verboden zijn in het stiltegebied. Maar er zijn ook veel individuele motorrijders, dat zijn vaak de ‘racers’. In de bochten trekken ze op met veel herrie, tijdens de rechte stukken halen ze auto’s en racefietsers in, ook met veel herrie. De zware motoren rijden vaak rustiger, maar bulderen als tanks. Wanneer je gaat wandelen in het aangrenzende natuurgebied, zijn ze op kilometers afstand nog steeds te horen. ’s Avonds zijn er minder motoren, maar verandert de dijk in een racecircuit.”

Daarbovenop komen er volgens Hardenberg op zon- en feestdagen nog wel een paar groepen van tientallen (soms meer dan honderd) old timers, oude trekkers en Solar-bromfietsen over de dijk, die toerritten maken.

Met de nominatie hoopt de actiegroep dat het voor burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard duidelijk wordt dat maatregelen noodzakelijk zijn.

De nominatie steunen kan door een email te sturen aan stiltegebied@nefom.nl.

Dit bericht is 1582 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief