Archieven

Dit bericht is 2326 keer gelezen

BERGAMBACHT – Boerderij Groei & Bloei in Bergambacht is een activiteitenboerderij voor iedereen. Kinderen kunnen spelen tussen het hooi, in de speeltuin of bezig zijn met de boerderijdieren. Maar ook ouderen kunnen terecht op de boerderij. Zij kunnen gezelschapspellen doen met elkaar, creatief bezig zijn of naar buiten met de dieren.

“We zijn er voor iedereen”, zegt eigenaresse van Boerderij Groei & Bloei Marleen van Zwienen. Boerderij Groei & Bloei opende november vorig jaar voor het eerst de deuren. Het doel van de boerderij is in eerste instantie om ouderen een gezellige middag te bezorgen, want er heerst veel eenzaamheid onder die groep.

“Iedereen, met of zonder lichte hulpvraag, is welkom bij ons”, zegt Van Zwienen. “Veel mensen vinden het gewoon gezellig om hier te komen. Lekker even eruit, onder de mensen zijn. Ik hoor vaak dat onze gasten thuis eenzaam zijn of tegen dingen aanlopen in het leven en daar helpen wij ook bij.”

Spelletjesmiddag
In een grote ruimte bij de boerderij zitten een aantal personen met elkaar te kletsen. “Zullen we anders even een spelletje doen?” wordt er gevraagd. Daar zijn er wel een aantal enthousiast voor te krijgen en zo vloeien de Rummikub-steentjes over de tafel.

De een lacht nog harder dan de ander als het bord met alle steentjes weer omvalt bij een van de deelnemers. “Zo kan ik ook winnen”, wordt er geroepen. Aan de andere kant van de tafel zijn er nog twee ouderen die aan het knutselen zijn met knopen. Zo is er voor ieder wat wils, maar heerst er voornamelijk gezelligheid.

Positieve reacties
De reacties die Van Zwienen tot nu toe krijgt zijn heel positief en dat is iets waar ze blij mee is. “We hebben alleen maar mensen die het leuk en fijn vinden om bij ons te zijn en die ook echt zeggen dat hun kwaliteit van leven vooruit gegaan is.”

“Dat is waar we het voor doen. We zijn toch een maatschappelijke instelling.” De boerderij biedt zelfs de mogelijkheid om vervoer te regelen voor degene die daar geen andere mogelijkheden toe hebben. Daarnaast is er ook een rustruimte met een stoel en bed voor degene die de hele dag wil blijven, maar toch tussendoor even wil rusten.

Speelboerderij
Naast de mogelijkheden voor ouderen om de boerderij te bezoeken, zijn ook kinderen van harte welkom. “We hebben verschillende dagdelen dat kinderen hier op de boerderij kunnen komen spelen.” Er is een grote speeltuin met een trampoline, schommel en trapveldje.

“Maar de hooiberg vinden de meesten toch het leukste daar kunnen ze tunnels graven in het hooi en klimmen en klauteren.” Naast de speelmogelijkheden zijn er ook verschillende boerderijdieren aanwezig.

Knuffelen met dieren
In de grote stal bij de boerderij wordt je luidkeels ontvangen door de schapen. Sommige hebben al lammetjes en een aantal staan op het punt van lammeren. Naast de stal met schapen en koeien is er ook nog een andere stal.

“Daar kun je knuffelen met konijnen en cavia’s.” Ook zijn daar geiten en ook die hebben een aantal kleintjes. De dieren kunnen worden verzorgd, geaaid en geknuffeld. “We zijn dus naast de speelboerderij voor kinderen een soort kinderboerderij waar zij met hun ouders kunnen langskomen”, aldus Van Zwienen.

Dit bericht is 2326 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief