Archieven

Dit bericht is 869 keer gelezen

Ad Struijs. (Foto: archief)

Ad Struijs. (Foto: archief)

KRIMPENERWAARD – In een brief hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard excuses geëist van gemeenteraadslid en fractieleider Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard.

Struijs wil dat de uitbreiding van het geitenbedrijf Mooi Mekkerland in Stolwijk wordt teruggedraaid vanwege de volksgezondheid. Dit geldt met name voor de bewoners in de directe omgeving van de geitenboerderij. Het college van Krimpenerwaard is van mening dat aan alle voorwaarden wordt voldaan als het om de bewoners in de buurt gaat. De gemeente en de provincie verschillen van mening en het college van burgemeester en wethouders wil de eventuele vervolgstappen aan de raad voorleggen.

Namens Pro Krimpenerwaard heeft Struijs tijdens de commissievergadering van 16 april een aantal vragen gesteld, waarbij hij de integriteit van het college in twijfel heeft getrokken. Ook voor de komende gemeenteraadsvergadering heeft Struijs nog een aantal vragen.

Naar aanleiding van deze integriteitskwestie eist het college openlijke excuses en zolang er geen afstand wordt genomen van de uitlatingen met betrekking tot dit dossier weigert B&W de vragen over dit dossier te beantwoorden.

Struijs vindt dat hij gewoon zijn werk moet kunnen doen en daarbij kritische vragen mag stellen. Hij wil dinsdag van de andere gemeenteraadsleden weten of zij het normaal vinden dat een college raadsvragen weigert te beantwoorden. “Ik wil een uitspraak van de gemeenteraad.” Het onderwerp Mooi Mekkerland staat dinsdag op de agenda. Kortom het laatste woord is er nog niet over gezegd.

Dit bericht is 869 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Ad Struijs en college Krimpenerwaard botsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief