Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2247 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Regelmatig geeft Floor Plugers ademsessies bij Lichtjes aan de Haven. Veel mensen vragen zich af wat dit soort sessies inhouden. Daarom een kennismaking met deze ademcoach. Ze heeft als passie mensen bewust te maken hoe lichaam en geest op adem kunnen reageren.

Wie is Floor Plugers?
Een vriendelijke Brabantse woonachtig in Eindhoven.  Ze is 38 jaar en verhuist binnenkort terug naar haar geboorteplaats en zelfs geboortehuis in Helmond. Tot vijf jaar geleden heeft ze altijd een kantoorbaan gehad, daarna heeft Floor zich omgeschoold tot ademcoach en is een eigen bedrijf gestart: ‘Inner-Skye’. In 2018 heeft ze met een groep vrouwen retraite gedaan in Peru. Dit is een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Tijdens de reis heeft ze Kitty de Laet, eigenaresse van Lichtjes aan de Haven leren kennen. Zo is het contact gelegd om regelmatig in Schoonhoven lessen te geven.

Wat is een ademsessie?
In groepsverband of individueel geeft Floor les om op een bepaalde manier adem te halen. In grote lijnen komt het erop neer dat je liggend diep via je mond inademt en in korte stootjes weer uitademt. Dit wordt een actieve ademhaling genoemd. Het geeft je lichaam extra zuurstof die vervolgens daarop gaat reageren. Door de ademhaling in een bepaald ritme te brengen raak je als het ware in trance, een ‘actieve vorm van meditatie’. Het brengt de deelnemers een heerlijk gevoel, een spirituele ervaring waarbij ook emoties loskomen. Het lijkt vreemd maar voor het lichaam is het hard werken. Na afloop is het dan ook uitrusten en de opgedane ervaring met elkaar delen.

Is het gevaarlijk?
Floor stelt ons gerust. Het is niet gevaarlijk maar het kan een intense ervaring zijn, zeker de eerste keer. De ademsessies duren over het algemeen 45 minuten.

Werkt het bij iedereen?
Ja! Het antwoord daarop is kort en duidelijk. Je kunt je er niet tegen verzetten. Als de ademhaling in het geleerde ritme komt, dan gaat het lichaam in een bepaalde extase. Het kan wel voor deelnemers heftig zijn, zeker een eerste keer. Daarom is er ook een goede begeleiding en voorlichting belangrijk wanneer de sessie wordt doorlopen.

Meer informatie
Floor Plugers beantwoord graag alle vragen. Ze is bereikbaar via info@inner-skye.nl of neem contact op met Lichtjes op de Haven.

Floor Plugers was afgelopen zaterdag te gast op de radio tussen 12.00 en 13.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 2247 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief