Archieven

Dit bericht is 868 keer gelezen

Adrie Oudenes achter de knoppen bij RTV Krimpenerwaard.

Adrie Oudenes achter de knoppen bij RTV Krimpenerwaard.

STOLWIJK – Adrie Oudenes stopt als bestuurslid van Stichting Stolwijk Ontmoet. “Het is niet meer te combineren met mijn vrijwilligerswerk voor RTV Krimpenerwaard.” Tijdens het traditionele Nieuwjaars-Kwartier op zaterdag 12 januari wordt er stilgestaan bij zijn afscheid.

Stichting Stolwijk Ontmoet (SSO) fungeert als motor achter multifunctioneel centrum Het Kwartier in Stolwijk. Niet zozeer qua activiteiten, maar meer het exploitatiegedeelte en de communicatie met de bijvoorbeeld de gemeente. Binnen de stichting zijn er verschillende commissies met ieder hun eigen taak, allemaal op basis van vrijwilligheid.

“SSO speelt een rol op de achtergrond bij het reilen en zeilen van Het Kwartier”, legt Oudenes uit. “Wat er in Het Kwartier gebeurt is een zaak van de vaste gebruikers, zoals bijvoorbeeld de Harmonie en toneelvereniging Toreca. Er zijn zeventien vaste gebruikers en de gaatjes die vallen in de programmering vangt onze activiteitencommissie op, met bijvoorbeeld een cabaretavond of een Ierse avond. Zodat het jaar rond er een goede bezetting is.”

Oudenes droeg met name zorg voor organisatie en begeleiding van veel activiteiten, zoals het lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar en het jaarlijkse benefiet-korenfestival. Hij blijft wel verbonden aan de activiteitencommissie. “Voor hand en spandiensten ben ik altijd wel te vinden.”

Naar gevoel
“Mijn vertrek uit het bestuur ligt deels in handen van RTV Krimpenerwaard, hoe gek het ook klinkt. Ik ben ook nog chauffeur bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en dan heb je dus drie dingen. Het vergaderen in een bestuur is een ding, maar het gevolg is dat er ook actie moet worden ondernomen. Dat kost tijd. Die actie valt veelal samen met dingen die hier bij RTV Krimpenerwaard gebeuren. Dan kan het niet en moet je kiezen, omdat je anders andere mensen in de kou laat staan. Daar hou ik naar gevoel aan over.”

Tijdens het Nieuwjaars-Kwartier op zaterdag 12 januari vanaf 16.00 uur wordt er niet alleen stilgestaan bij het afscheid van Adrie Oudenes. Ook Anneke van Arkel legt haar bestuurstaak neer. Zij heeft sinds de oprichting van de stichting een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het multifunctionele dorpscentrum. Ook de toename van activiteiten in Het Kwartier is voor een groot deel aan haar inzet te danken. Mede daardoor is Het Kwartier uitgegroeid tot een begrip in Stolwijk en de regio.

Haar taken zullen voor een groot deel worden overgenomen door Pieter Bongers, die onlangs tot het bestuur is toegetreden.

Dit bericht is 868 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief