Archieven

Dit bericht is 1338 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Leerlingen van het Schoonhovens College presenteerden vrijdag in het oude stadshuis van Schoonhoven hun adviezen voor het verbeteren van de leefbaarheid in Schoonhoven-Noord.

De brugklasleerlingen zijn sinds begin april voor het vak aardrijkskunde bezig met een project over leefbaarheid. In het kader daarvan hebben medewerkers van de gemeente een gastles gegeven op school over de omgevingsvisie Krimpenerwaard, die gaat over de kwaliteit van de leefomgeving.

De leerlingen hebben in verschillende groepen onderzoek gedaan hoe de leefbaarheid verbeterd kan worden. Ze deden onderzoek naar de inrichting van enkele plekken in Schoonhoven-Noord: de ontmoetingsplek naast het Islamitische Centrum, het plein bij het winkelcentrum Albert Plesman en de speelplek bij de Zilversmidshof.

Ze hebben hiervoor een ‘paspoort’ gemaakt van het onderzoeksgebied, waarbij ze woningkenmerken, bewonerskenmerken en woonomgeving hebben onderzocht en beoordeeld. Op basis van dit onderzoek hebben ze adviezen opgesteld om de leefbaarheid te verbeteren. Deze adviezen lichtten ze vrijdag toe aan wethouder Leon de Wit.

Dit bericht is 1338 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief