Archieven

Dit bericht is 1576 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In de gevangenis in Krimpen aan den IJssel is maandag een nieuwe Afdeling Intensief Toezicht (AIT) geopend. Deze kleinschalige afdeling is bedoeld voor gedetineerden die intensief toezicht nodig hebben, om te voorkomen dat ze doorgaan met criminele activiteiten tijdens hun detentie.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft te maken met een groeiende toestroom van risicovolle gedetineerden die betrokken zijn bij de zware georganiseerde misdaad. Deze gedetineerden vormen een extra risico voor de orde en veiligheid in de inrichtingen van DJI maar ook voor de veiligheid in de samenleving.

Door deze risicovollere gedetineerden te scheiden van andere gedetineerden en ze te concentreren op een kleine afdeling waar intensiever toezicht is, kan DJI deze risico’s beter beheersen. De contacten met buiten en onderling kunnen hierdoor beter worden gemonitord. Ook wordt beter bewaakt dat reguliere gedetineerden niet ‘besmet’ raken door of gerekruteerd worden voor criminele activiteiten. Dit kan de orde en veiligheid in de inrichting versterken en het detentieklimaat in de inrichtingen ten goede komen.

Alle voorzieningen op de afdeling
De afdeling is zo gesitueerd dat er zo min mogelijk vermenging is met andere gedetineerden. Gedetineerden kunnen op de afdeling gebruikmaken van diverse eigen voorzieningen (zoals luchten, sporten, arbeid en koken). Activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats op de afdeling zelf. Zo wordt contact met gedetineerden van andere afdelingen beperkt. Door gedetineerden zoveel mogelijk actief te houden en een programma te bieden, wordt de kans op ongewenst gedrag verder ingeperkt, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Foto: DJI.

Dit bericht is 1576 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief