Archieven

Dit bericht is 1264 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De afslag vanaf en naar het Koningin Wilhelminaplein in Krimpen aan den IJssel gaat definitief dicht. Dat meldt de gemeente Krimpen aan den IJssel op haar website.  Het vorige college besloot dit al in november 2021, maar vanwege weerstand op het besluit is er opnieuw onderzoek gedaan.

“Er waren personen die het besluit toen van harte steunden, maar er waren er ook bij wie het forse weerstand opriep”, schrijft de gemeente. Daardoor heeft het huidige college een onafhankelijk bureau gevraagd om nog een keer met een frisse blik naar het toen genomen besluit te kijken.

Het bureau Royal Haskoning kreeg de opdracht de volgende drie onderzoeksvragen te beantwoorden. Zijn de vorige onderzoeken zorgvuldig uitgevoerd? Wat zijn de te verwachten effecten van de gedane aanpassingen? En de laatst onderzochte vraag: zijn alternatieven voor het Koningin Wilhelminaplein voldoende onderzocht?

Over tot uitvoering
Volgens Royal Haskoning is er geen aanleiding om het besluit van november 2021 te herzien. “Wij gaan daarom nu tot uitvoering over”, meldt de gemeente Krimpen aan den IJssel. Met de uitvoering van het besluit komt er een fietsstraat tot stand vanaf het Koningin Wilhelminaplein tot aan de Treviso/ Verbindingsweg.

“Daardoor ontstaat er een verkeersveiliger situatie. Ook wordt het gebruik van de fiets aangemoedigd. En wordt de leefbaarheid van de wijk verbeterd door minder doorgaand verkeer”, aldus de gemeente. De tweede beoordeling wordt door Royal Haskoning verder uitgelegd tijdens de informatieve commissie op donderdag 15 september. Inwoners zijn hierbij van harte welkom.

 

Dit bericht is 1264 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief