Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1611 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Aan de betonnen trap aan de linkerkant van de Algerabrug wordt zaterdag een fietslift geplaatst. Daarom is de trap deze dag gesloten.

De lift is een elektrische band aan beide zijden van de trap. De lift helpt fietsers om hun fiets de steile trappen omhoog – én aan de andere zijde van de trap – omlaag te krijgen. De kosten deelt de gemeente Krimpen aan den IJssel met de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

De drie overheden hopen dat het nieuwe systeem een blokkade wegneemt voor fietsers, zodat meer mensen met de fiets in plaats van met de auto over de Algerabrug gaan. Op de brug staat het autoverkeer regelmatig vast. De komende twee jaar wordt dit nog erger door werkzaamheden aan de grote kruising onderaan de brug. Maandagochtend wordt de fietslift officieel in gebruik genomen.

De fietslift is makkelijk in gebruik. Fietsers klikken de fiets erin, waarna ze deze – met ondersteuning van de rolband – makkelijk de trap opduwen. Bij het afdalen remt de band de fiets af. Zo kom je als fietser bijna zonder weerstand veilig omhoog en naar beneden.

Dit bericht is 1611 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Algerabrug krijgt fietslift

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief