Archieven

Dit bericht is 2309 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Pro Krimpenerwaard wil dat het ‘openingsregime’ van de Algeraburg bij Krimpen aan den IJssel wordt herzien. De lokale partij meent dat brug bij voorkeur gesloten moet blijven voor pleziervaartuigen met mast.

“Dagelijks ontstaan er met grote regelmaat files omdat de brug openstaat voor een pleziervaartuig. Dit moet anders”, aldus Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs. “Binnenvaartschepen varen met gemak onder de brug door. Maar enkel en alleen voor een pleziervaartuig moet de brug open. Die masten kunnen ook worden gestreken. Als het niet anders kan dan wordt de brug voor de pleziervaartuigen alleen geopend op een perkt aantal vaste tijden per dag en zeker niet tijdens spitstijden. Dit kan op korte termijn worden geregeld.”

Pro Krimpenerwaard zal in een extra raadsvergadering na de vakantie een motie indienen om het college op te dragen met spoed het overleg hierover te openen.

Pro Krimpenerwaard is voor een samenwerkingsverband met Krimpen aan den IJssel om te komen tot een betere verkeersontsluiting van de Algeracorridor. “De gemeente Krimpenerwaard mag misschien aan de zijlijn meepraten. Dat is niet naar de zin van wethouder Boere en dus wil zij geen cent bijdragen aan een betere verkeersontsluiting. Voordat de ontsluiting van de Algeracorridor klaar is, zijn we zeker tien jaar verder. Pro Krimpenerwaard heeft veel werkbare alternatieven voor de ontsluiting aangedragen, zoals aanzienlijke verbetering van het openbaar vervoer over de weg en water en het doortrekken van het metrostation.”

Dit bericht is 2309 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op ‘Algerabrug niet meer openen voor pleziervaartuigen met mast’

  • Wat een dom voorstel. Ik heb zelf geen boot en in het verleden vaak voor de geopende brug gestaan, maar het strijken van een mast gaat bij
    (vooral de grotere zeilschepen) niet zomaar. Werken met vaste openingstijden is toch veel beter?

    • Prima voorstel! Het strijken van een mast gaat prima, ook bij grote zeilschepen. Het gebeurt alleen niet omdat de schippers van deze schepen het wel makkelijk vinden om het niet te doen. Wat mij betreft gaat die brug op slot, zeker voor pleziervaart. Leuk dat iemand voor de lol in een bootje wil varen maar het word een ander verhaal als dat elders tot filevorming leidt. Schippers die voor hun plezier varen hebben bovendien tijd genoeg om die mast te strijken, waarom vaar je tenslotte je plezier? Feitelijk is het nu dus een belachelijke situatie! Brug dicht = minder files!! Prima idee, meteen invoeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief