Archieven

Dit bericht is 835 keer gelezen

Er zijn een groot aantal verschillende gietvloeren op de markt. Elke vloer heeft zo z’n voor en nadelen. Voordat je een gietvloer aanschaft is het dus belangrijk om deze voor en nadelen met elkaar af te wegen. Om een beter beeld te krijgen van deze voor en nadelen zijn van een aantal vloeren de voor en nadelen beschreven.

Kunststof gietvloer (met betonlook)
De eerste die wij gaan behandelen is de kunststof gietvloer met optionele betonlook. Dit is de meest standaard gietvloer. In deze gietvloer worden bij het afwerken verschillende kleurnuances aangebracht waardoor er onder andere een betonlook gecreëerd kan worden. Deze gietvloer heeft als voordeel dat het vloeistofdicht is en heel eenvoudig is om te reinigen. Het is daarnaast ook sowieso heel makkelijk om te onderhouden. Bij deze vloer is de mogelijkheid er om een vloerverwarming eronder aan te brengen. Helaas heeft deze vloer ook nadelen. Als eerste kunnen er vrij snel krassen ontstaan op de vloer en rubber geeft snel strepen die extreem moeilijk te verwijderen zijn.

Mortelvloer met betonlook
De volgende vloer is de mortelvloer (of troffelvloer). Dit is een industrieel uitziende vloer die wederom heel onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is de vloer, in tegenstelling tot de kunststof gietvloer wel krasvast. Ook is de vloer geluiddempend wat in sommige huizen of kamers heel erg van pas kan komen. Ook de kosten van deze gietvloer is heel voordelig. Het nadeel van deze vloer is dat deze er niet heel mooi uitziet op veel plekken doordat het vrij egaal is. Daarom dat deze vloer veel bij werkplaatsen wordt gebruikt omdat het uiterlijk dan niet erg belangrijk is.

Beton cire vloer
deze vloer wordt ook wel betonstuc genoemd. Deze vloer is in principe geen gietvloer omdat deze met de hand bewerkt moet worden nadat er gegoten is. Maar deze lijkt zo erg op gietvloeren dat we deze toch in dit lijstje hebben gezet. Het voordeel van deze vloer is dat het ook krasbestendig is en super sterk en slijtvast is. Ook is het ideaal voor vochtige ruimtes omdat het water niet opneemt en naadloos is zodat er geen schimmel in kleine kiertjes kan komen.

Cementgebonden gietvloer
De laatste vloer die hier in dit stuk tekst besproken gaat worden is de cementgebonden gietvloer. Deze vloer lijkt, doordat het hoofdingrediënt cement is, het beste betonlook heeft van alle vloeren die benoemd zijn in deze tekst. Deze vloer kan bewerkt worden met een coating om ervoor te zorgen dat de vloer waterdicht wordt. Helaas kan het gebeuren dat deze vloer na verloop van tijd scheuren krijgt. Daarnaast voelt de vloer ook heel koud aan.

Kosten gietvloeren
Nu bedenk je misschien, wat kosten de gietvloeren? De kosten van een kunststof gietvloer is minimaal 70 euro per m2. van een mortelvloeren beginnen bij een prijs van ongeveer 60 euro per m2. De beton cire vloer is het duurste en begint vanaf een prijs van 85 euro per m2. Wat de precieze prijs voor jouw bouwproject gaat worden, kan je het beste navragen bij jouw vloerenspecialist.

[ingezonden]

Dit bericht is 835 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief