Archieven

Dit bericht is 442 keer gelezen

Foto: Stephan Tellier

KRIMPENERWAARD- Alle openbare speelplekken in de gemeente Krimpenerwaard zijn binnenkort zichtbaar rookvrij. Deze donderdag plaatste wethouder Irma Bultman de eerste stoeptegel met de tekst ‘Rookvrij’ in de speeltuin aan de Griend in Stolwijk. Ze deed dit samen met enkele kinderen van sport-BSO Stolwijk. De komende tijd gaat de gemeente meer speelplekken rookvrij maken en daarmee bijdragen aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie.’

Wethouder Irma Bultman plaatste vandaag samen met de kinderen van de Stolwijkse buitenschoolse opvang de eerste ‘rookvrij’-stoeptegel. “Als gemeente willen we de komende jaren meer plaatsen waar veel kinderen komen rookvrij maken. Vanaf augustus 2020 zijn alle schoolpleinen al rookvrij. Via de website van de Rookvrije Generatie hebben inwoners aangegeven welke locaties zij rookvrij willen hebben. Rookvrije speelplekken worden het vaakst genoemd, dus daar starten we mee”, zegt Bultman.

Meer rookvrije zones
Dat roken ongezond is, weten we inmiddels allemaal. Toch rookt nog steeds ruim 15% van de volwassenen in de gemeente Krimpenerwaard. “Ook zijn er elke dag nog jongeren die voor het eerst een sigaret opsteken en verslaafd raken. Om roken te ontmoedigen, maken we steeds meer plekken in de gemeente rookvrij, vooral de plekken waar veel kinderen spelen”, laat de gemeente weten.

De rookvrije zones zijn te herkennen aan de speciale stoeptegels. Het is de bedoeling dat rokers én niet-rokers samen werken aan het rookvrij houden van zo’n gebied.

Rookvrije generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat volwassenen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij worden. Een speelplek is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Dit bericht is 442 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief