Archieven

Dit bericht is 2729 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Het kan op zaterdag 21 augustus wel eens erg druk worden in de doorgaans zo rustige wijk Tiendweg-Noord in Krimpen aan de Lek. De inwoners die aan de noordkant van het centrum van de dorpskern wonen organiseren met elkaar een voortuintjesmarkt.

De naam van het evenement verraadt de bedoeling. Iedereen die in de wijk woont kan zijn of haar voortuin openstellen voor bezoekers en er spulletjes verkopen die zij zelf niet meer nodig hebben. Kelders, schuren, zolders en kledingkasten worden al leeggehaald om tijdens de markt eens flink uit te pakken en alles tegen schappelijke prijzen aan te bieden. Denk aan gebruikte kleding, speelgoed, boeken, meubilair, serviesgoed en andere hebbedingen. Wat voor de één overbodig is geworden kan voor een ander heel waardevol zijn.

Celine Scholten en Marissa Bonte zijn de initiatiefnemers. Ze wonen allebei in Tiendweg-Noord en kennen elkaar uit het speeltuintje waar hun kinderen zich regelmatig prima vermaken. In de pers lazen zij over een soortgelijke activiteit die onlangs in Haastrecht werd georganiseerd en vonden dat zoiets in hun wijk ook wel zou moeten kunnen. Ze namen contact op met de organisatie in Haastrecht, hoorden uit die hoek waar zij allemaal aan moesten denken, vroegen en kregen toestemming van de gemeente
Krimpenerwaard, deelden hun plan met andere buurtbewoners en vonden de reclamemakers van LEQ bereid flyers te drukken die inmiddels huis aan huis verspreid zijn in Krimpen aan de Lek.

Het enthousiasme onder buurtbewoners is groot. Inmiddels hebben zich al meer dan veertig deelnemers aangemeld en dat aantal groeit met de dag. Mensen die niet zoveel overbodige spullen hebben doen ook mee, bijvoorbeeld met een koek en zopie of een hamburgertentje. De verkoop van alcohol is niet toegestaan maar voor een hapje en een drankje kunnen de bezoekers op meerdere adressen in de wijk terecht.

Ook van buiten de wijk willen mensen meedoen. Die mogen niet zomaar ergens een kleedje neerleggen, maar moeten met een bewoner van de wijk overeenkomen dat die zijn of haar voortuin ter beschikking stelt. “Dat heeft al tot mooie contacten geleid” weten Marissa en Celine. Zij houden precies bij wie zich aanmeldt en plaatsen ieder adres op hun website zodat de gasten een beeld hebben waar zij een voortuin met spullen kunnen vinden. “Zo kunnen ze zelf een route door de wijk samenstellen.”

De eerste en hopelijk niet laatste voortuintjesmarkt in Tiendweg-Noord begint op 21 augustus om 10.00 uur en wordt om 15.00 uur afgesloten. Alle informatie voor buurtbewoners die zich nog willen aanmelden en voor belangstellenden die de vrijmarkt willen bezoeken is te vinden op www.voortuintjesmarkt.nl/krimpenaandelek.

Dit bericht is 2729 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Animo groot voor eerste voortuintjesmarkt Krimpen aan de Lek

  • wat gaaf tuintjes markt ik wil me graag opgeven me ouders wonen in de flora straat maar waar kan ik het beste staan mag ik ook ergens in het gras gaan staan met spullen ? groetjes mirjam schuddebeurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief