Archieven

Dit bericht is 2287 keer gelezen

STOLWIJK – Jaap de Vries is een enthousiaste ondernemer die vier jaar geleden Anto Beeld en Geluid overnam. “Neen, het witgoedbedrijf van Anto Elektra hiernaast is niet van mij, dat is toch een andere branche.”

Het is al 21 jaar geleden dat Jaap is begonnen in de wereld van radio en tv. Hij begon als monteur. Aan ervaring ontbreekt het hem dus niet. Acht jaar lang werkte hij bij grote leveranciers waar hij ideeën opdeed hoe hij zijn eigen bedrijf kon ontwikkelen. Dat is goed gelukt, want sinds hij Anto Beeld en Geluid overnam heeft hij zijn omzet zien verdrievoudigen. Het succes zit hem volgens hem in het zelfstandig blijven, waardoor hij zijn eigen assortiment kan samenstellen, veel aandacht kan besteden aan zijn website en social media zoals facebook en instagram en het investeren in een perfecte serviceorganisatie.

Oude videorecorder
“Wij besteden veel aandacht aan het installeren van onze producten bij de mensen thuis en zijn meestal dezelfde dag nog ter plekke als er iets hapert. Dat wordt door onze klanten zeer gewaardeerd.” Daarmee onderscheidt Anto Beeld en Geluid zich van landelijke ketens die hun service doorgaans overlaten aan de fabrikanten. Dat leidt nogal eens tot wachttijden van meerdere dagen tot weken. “Ik kan samen met mijn team een storing vaak direct verhelpen”, lacht Jaap, “zelfs voor een oude videorecorder draaien we onze hand niet om.”

Inmiddels is Anto Beeld en Geluid de grootste in zijn soort in de Krimpenerwaard en Jaap voelt zich in Stolwijk helemaal thuis. “We zitten op een centrale plek in de regio en zijn van alle kanten gemakkelijk bereikbaar.” Veel klanten bestellen hun nieuwe apparatuur via de website en doordat Anto beschikt over een ruime voorraad kan hij in heel Nederland snel leveren. Voor de distributie en installatie ter plekke maakt hij gebruik van specialisten die in zijn opdracht de klanten bedienen. “Dat werkt prima.”

Jip en Janneketaal
Corona heeft Anto Beeld en Geluid nauwelijks geraakt. Natuurlijk, de winkel is een tijdje gesloten geweest en inmiddels weer op afspraak toegankelijk. Maar door Jaap’s activiteiten op zijn website en social media heeft de omzet daar niet onder geleden. Die website, www.antobeeldengeluid.nl is het bekijken trouwens meer dan waard. Jaap legt er door middel van korte filmpjes in -zoals hij zelf zegt- Jip en Janneketaal duidelijk uit wat de verschillen zijn tussen de aangeboden televisieschermen en welke voordelen zijn te onderscheiden. Wie twijfelt tussen een Oled of een Qled scherm wordt door Jaap eenvoudig verder op weg geholpen.

“Onze prijzen zijn vergelijkbaar met die van andere detaillisten”, sluit Jaap de Vries zijn betoog af. “Maar het verschil zit ‘m in de service, zowel voor als na de aankoop van een nieuw toestel.”

Dit bericht is 2287 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief