Archieven

Dit bericht is 793 keer gelezen

ariekokKRIMPEN A/D LEK – Op de kop af vijfentwintig jaar geleden kreeg Arie Kok de gelegenheid de slagerij van zijn toenmalige werkgever over te nemen. Een kleine slagerij in een lokaal winkelcentrum in Capelle-west.

Al snel ontdekte Arie dat sommige van zijn klanten meer wilden dan een sudderlapje of een pondje gehakt. Ze vroegen hem regelmatig of hij de hapjes voor hun feestjes wilde klaarmaken. Arie wilde dat graag doen, leverde schalen met hamburgers, saté en andere lekkernijen voor ze en zo werd Arie Kok Catering geboren. Kleinschalig eerst nog, maar al snel breidde zich dat uit naar de complete verzorging van feesten en partijen.

Niet alleen de ingrediënten voor de inwendige mens maar ook alles wat verder nodig is om een gezellig evenement te organiseren. Denk aan tenten, meubilair, serviesgoed, bestek en glaswerk, barbecues in soorten en maten, kindervermaak zoals springkussens en Oud Hollandse spelen en al die andere dingen die van een feestje een feest maken. Desgevraagd regelt hij zelfs de muziek en het entertainment.

Vierde loods in aanbouw
Arie Kok is er de man niet naar om dingen aan anderen uit te besteden en begon te investeren in attributen om complete party’s te organiseren zodat hij alles in eigen hand kan houden. Van het één kwam het ander en op zeker moment werd de schuur achter zijn huis te klein om alle spullen die hij aanschafte in op te slaan. Negen jaar geleden betrok hij een loods aan de Mercurius in Krimpen aan de Lek en begon hij verder uit te breiden. Inmiddels beschikt hij er over drie loodsen en is de vierde in aanbouw. Allemaal tot aan de nok gevuld met spullen die hij verhuurt als ergens in de regio een feestje te vieren is.

Met de uitbreiding van zijn magazijn groeide ook zijn bedrijf. Arie heeft inmiddels meer dan dertig medewerkers in dienst, beschikt voor het vervoer naar de locaties over tien auto’s, veertien koelaanhangers en heeft onlangs drie food-trucks aangeschaft die zullen worden ingezet als bierwagen, snackwagen of warme dranken buffet.

Het aantal festiviteiten waar Arie Kok de catering voor verzorgt varieert van dertig tot wel honderd per week. Vooral in de aanloop naar de zomervakanties is het extra druk. Maar ook op bijzondere dagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag vervelen de mensen van Arie Kok Catering zich geen moment.

Biertafels van steigerhout
De omvang van de evenementen variëren van een bescheiden tuinfeestje met een paar gasten tot grote festijnen waar honderden mensen voor worden uitgenodigd. En Arie is er als het even kan zelf bij. “Dat is mijn manier om contact te houden met mijn klanten”, vertelt hij daarover. “Er is geen betere manier om aan de weet te komen wat onze gasten leuk vinden.” En dat leidt dan weer tot nieuwe ideeën, zoals de biertafels van steigerhout, die hij onlangs zelf ontwierp. Arie Kok is een duizendpoot, die samen met zijn echtgenote dag en nacht met de zaak bezig is. Tussen alle bedrijven door staat hij zelf nog iedere dag in de slagerij aan de Doormanstraat waar alle hapjes worden voorbereid. “We zijn een ambachtelijke slagerij, dus we maken alles zelf.”

Om het 25-jarig jubileum te vieren en de recente uitbreiding van zijn bedrijf te laten zien organiseert Kok op zaterdag 25 mei een open huis in het bedrijfspand aan de Mercurius in Krimpen aan de Lek. Van 10.00 tot 18.00 uur staan de deuren wagenwijd open en wordt het met hapjes en drankjes, muziek, artiesten, springkussens, spelletjes en een schminktent een feest voor jong en oud zoals alleen Arie Kok dat kan organiseren. Iedereen die daarvan mee wil proeven en genieten is van harte welkom!

Dit bericht is 793 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief