Archieven

Dit bericht is 3544 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Normaal gesproken rijden de bedrijfswagens van Arie Kok het hele weekeinde door de Krimpenerwaard en omgeving op weg naar alweer een privé (tuin)feest, bedrijfsfeest, bruiloften en partijen of een grootschalig evenement. Aan boord en in de aanhanger erachter alle benodigdheden om er een leuk spektakel van te maken, hoe klein of groot ook.

Behalve lekker eten en drinken verzorgt Arie Kok Catering en Partyverhuur alles wat nodig is om het de gasten naar de zin te maken zoals compleet ingerichte tenten, kindervermaak zoals springkussens, foodtrucks, servies en bestek, verlichting en als de klant dat vraagt ook de muzikale omlijsting. Zijn medewerkers, inmiddels allemaal zeer ervaren, zorgen ervoor dat alles voor, tijdens en na het evenement op rolletjes loopt.

Zo ging het tot eind september vorig jaar. Tot wel 25 feestjes per dag stonden er vaak in de agenda. Maar sindsdien staan de wagens zo goed als stil en is er voor Arie en zijn team weinig te doen. Gelukkig is er nog de ambachtelijke slagerij aan de Doormanstraat in Capelle aan den IJssel, die al maandenlang een grotere omzet draait dan ooit. “Nu de mensen niet naar een restaurant kunnen, trakteren ze zich vaker thuis op een goed stuk vlees en dat merken we.”

Maar van de slagerij alleen kan het bedrijf uiteindelijk niet voortbestaan, hoewel er best wat vlees op de botten zat. “Gek genoeg komen we juist daardoor nauwelijks in aanmerking voor steunmaatregelen”, vertellen Arie en zijn vrouw. Dus zijn ze voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën om in beweging te blijven en binnen de grenzen van wat mogelijk is inkomsten te genereren en de binding met de klanten te behouden.

De inrichting van ‘Kokkie’s drive-in’ is er zo één. Op het erf rond hun woning aan de Oudelandseweg richtten ze een drive-inroute voor automobilisten in die tijdens hun tochtje over het terrein een mobiele snackkraam tegenkomen. Vanachter het stuur kunnen zij hun bestelling doen, afrekenen en met hun maaltijd huiswaarts keren. Vooral het patatje met stoofvlees uit eigen slagerij blijkt populair, maar ook de frikandellen, kroketten en andere snacks gaan als warme broodjes over de toonbank.

Er zijn zelfs complete warme maaltijden verkrijgbaar zoals nasi met kipsaté, bami met babi pangang of spareribs met frites. Om de wachttijden niet te veel te laten oplopen is het wel verstandig om die van te voren telefonisch te bestellen en een afhaaltijd af te spreken.

Kokkie’s drive-in is op vrijdag geopend van 17.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur. Het adres is Oudelandseweg 10 in Ouderkerk aan den IJssel. Bestellen van maaltijden en grotere hoeveelheden kan tot 15.00 uur via 0180-683277 of 06-23955535.

Dit bericht is 3544 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief