Archieven

Dit bericht is 1315 keer gelezen

HAASTRECHT – Arjan van der Eijk, De Echte Bakker met winkels in Haastrecht, Bergambacht en de Goudse wijk Goverwelle heeft de roomboter amandelstavencompetitie 2020 van het Echte Bakkersgilde gewonnen. De amandelstaaf van Van der Eijk werd beoordeeld met een 8,25.

In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende twee weken hun roomboter amandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. 105 staven werden gekeurd door een vakjury. Bij de negen finalisten is vervolgens anoniem en onaangekondigd een roomboter amandelstaaf in de winkel gekocht. Daar sprong de amandelstaaf van Arjan van der Eijk uit.

“De winnaar steekt er dit jaar met kop en schouder boven uit”, aldus de jury. “De staaf ziet er prachtig uit. De buitenkant glanst en heeft een mooie craquelé; de kleine scheurtjes in het korstdeeg die een mooie tekening aan het product geven. De amandelstaaf heeft een heerlijke baksmaak en is een genot om te eten.”

Arjan zelf reageert blij: “Productkwaliteit is een belangrijke waarde in onze bakkerij. Daarmee willen we het verschil maken. We zijn al eens derde geworden in deze competitie maar dat is al weer een tijdje geleden. Ik wilde er echt weer een keer bij zijn dus we gingen ervoor. Dat we nu eerste zijn geworden is fantastisch.”

Foto: Janet de Graas.

Dit bericht is 1315 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief