Archieven

Dit bericht is 2440 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De Ark van Noach die in Krimpen aan den IJssel ligt afgemeerd verkast mogelijk naar Israël. Johan Huibers, bouwer en eigenaar van de Ark, krijgt in Krimpen de vergunningen niet rond en dus houdt het voor hem daar op.

“Het liefst ga ik volgende week open, ergens in de wereld, want daar is het schip voor gebouwd”, vertelt Huibers voor de camera van RTV Rijnmond. “Aan de andere kant ben ik blij dat een miljoen mensen ieder jaar deze boot zijn gepasseerd. Ze hebben ‘m gefotografeerd, ze hebben er over nagedacht. Wat is dat voor een boot? Waarom is ‘ie gebouwd? Om over God te vertellen? Is er dan een God? Het is tegenwoordig milieu, nee, God heeft deze wereld gemaakt. Die van jou houdt.”

Hout
In de boot is onnoemelijk veel hout verwerkt, van wel 12.000 bomen. Het is een imposant geheel. Huibers: “122 meter lang, langer dan een voetbalveld. Hij is 27 meter hoog, 30 meter breed, waanzinnig. Zeven verdiepingen, liften van binnen, een restaurant en een conferentiezaal waar duizend mensen kunnen zitten.”

Ann boord wordt een indruk gegeven hoe de bijbelse Ark van Noach eruit moet hebben gezien en hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben. Vele vragen zoals ‘Pasten alle dieren wel in de Ark’ en ‘Hoe wist de bouwer hoe groot de Ark moest worden’ worden tijdens een rondgang beantwoord.

De nieuwe Noach zocht al eerder een nieuwe thuishaven. Huibers: “Rio de Janeiro, niet gelukt. Seoul, Zuid-Korea, niet gelukt. Bezig geweest met Houston, wel enthousiast, maar toch lijkt het niet te lukken. En nu Israël, een plaatsje tussen Tel Aviv en Haifa: Hadere, aan de gelijknamige rivier.”

Vooruitlopend op de komst van de Ark, worden nu als 2500 parkeerplaatsen aangelegd. “Zoveel zin hebben ze er in. Ze zijn dronken van de Ark, dat betekent dat ze enthousiast zijn.” Huibers mikt voor de verhuzing op eind dit jaar, begin volgend jaar. “Kan ook eerder, maar dat hangt af van de vergunningen in Hadera.”

Negatieve uitingen
Het nieuws dat de Ark van Noach mogelijkerwijs Krimpen gaat verlaten zorgde op social media voor diverse negatieve uitingen naar de gemeente. “In deze uitingen worden verkeerde aannames gedaan”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “De gemeente heeft geen bezwaar tegen exploitatie van de Ark hier. Wel is aangegeven dat een gebruiksvergunning noodzakelijk is. Hierin zijn de milieudienst en veiligheidsregio onze adviseurs.”

Dit bericht is 2440 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief