Archieven

Dit bericht is 1049 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De Schoonhovense toneelvereniging Arto Post Laboro brengt ‘Niet smijten’ op de planken in het Arto Theater. Het stuk gaat over een geheim binnen de familie Van Bakkum en de toekomst van een aardewerkfabriek. De regie is in handen van Eva Verweij.

De broers Anton en Govert van Bakkum kunnen elkaar niet luchten of zien. Ze vliegen elkaar in de haren over de fabriek: uitbreiden of verkopen? Geen van de broers heeft de meerderheid van de aandelen. De oplossing voor deze patstelling ligt bij een geheimzinnige stichting met de merkwaardige naam ‘het Schervenfonds’. Een stichting die vader Van Bakkum lang geleden oprichtte. Het is duidelijk: wie de stichting aan zijn kant krijgt, beslist over de toekomst van de fabriek.

De strijd om de stichting maakt veel emoties los waarbij ondanks de titel ‘Niet smijten’ het nodige aardewerk sneuvelt. Terwijl de familie en de fabriek worden bezocht door een paar dronken Russen, wordt het familiegeheim ontrafelt. Wordt het uitbreiden of verkopen? Trouwt Anton met zijn vriendin Leontien? Verlaat Adèle de hardwerkende Govert?

En krijgt de fabriek het felbegeerde predikaat ‘Koninklijke’?

Alle vragen worden beantwoord in het Artotheater, Het Klooster 5 in Schoonhoven. Gespeeld wordt op 6, 7, 12, 13 en 14 april. Kaarten zijn te koop bij Provence (Haven 63, Schoonhoven). Reserveren via www.artotheater.nl.

Dit bericht is 1049 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief