Archieven

Dit bericht is 1502 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De oudste toneelvereniging van Schoonhoven, Arto Post Laboro, speelt vrijdag 13 en zaterdag 14 september de voorstelling Whodunnit in het Arto Theater in Schoonhoven. Een interactieve detective waarbij het publiek stemt over het verloop van het stuk.

Arto heeft door omstandigheden dit theaterstuk in vier weken moeten ontwikkelen, schrijven en repeteren. En dat is gelukt.

Daar waar conventioneel theater bestaat uit vier ‘muren’ en dus doet alsof het publiek niet bestaat, experimenteert Arto nu met een andere manier van spelen. Een waarbij het publiek actief betrokken wordt bij het verloop van het toneelstuk.

Tijdens de voorstelling blijkt er een moord gepleegd te zijn in het landhuis van de erfgenamen van de Hertog van Earlshire. Het is duidelijk, alleen de aanwezigen op het eiland kunnen de moord hebben gepleegd, maar wie? Het is aan een inspecteur om dát te onderzoeken. En wie verdenkt het publiek?

Het publiek bepaalt middels stemmen op hun smartphone hoe het plot zich ontvouwt. Een unieke combinatie tussen theater en improvisatie, waarbij het publiek een grote invloed heeft op wat er gebeurt.

Aanvang: 20.15 uur. Kaarten kosten zes euro per stuk.

Dit bericht is 1502 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief