Archieven

Dit bericht is 1956 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Vanaf nu is het mogelijk om met het hele gezin deel te nemen aan een educatieve en interactieve autopuzzeltocht door de Krimpenerwaard. Het initiatief hiervoor komt van Gouda Cheese Experience.

“De coronatijd is ook voor onze Experience zwaar, er mogen geen gasten naar binnen, en dus moet je dan omdenken, stilzitten is geen optie”, aldus Femke van Muster van Gouda Cheese Experience. “Het idee ontstond om een puzzeltocht te maken die start vanuit Gouda en waarbij het hele gezin aan de hand van een routekaart een gebied in trekt om er leuke dingen te zien, te doen en ook nog wat te leren. Bij een CheeseExperience ligt dan het thema kaas als snel voor de hand. Via Klaas Wit van de Stichting Promotie Krimpenerwaard was het contact snel gelegd met enkele kaasboeren uit dit gebied en slechts een paar weken later is er een complete route beschikbaar.”

De 66 kilometer lange rit voert over de polderwegenvan de Krimpenerwaard, door de dorpskernen en over de dijken langs IJssel en Lek, er is zelfs een glimp van Kinderdijk op te vangen.

De routekaart bevat wetenswaardigheden over kaas, informatie over de te bezoeken boerderijen een kleurplaat en een bingokaart. Op deze kaart staan diverse plaatjes van dingen die deelnemers onderweg tegen komen.

Jan-Herm van Kaasboerderij Speksnijder in Lekkerkerk: “Toen de vraag kwam of we mee wilden doen en een leuke activiteit konden bedenken zijn we meteen aan de slag gegaan, we hebben een oude bascule gerestaureerd en nu kunnen de kinderen een kaas wegen.”

Van Munster: “Vergeet ook niet om op elke boerderij te zoeken naar de kaas met een cijfer erop. Al deze cijfers vormen een code die je nodig hebt om bij terugkomst de kluis te kunnen kraken. In deze kluis een leuke verrassing, maar wat dit is blijft natuurlijk een geheim.

Meer informatie en verkoop van tickets via www.groenehartroute.nl.

Dit bericht is 1956 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief