Archieven

Dit bericht is 1064 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpense jeugd ging zaterdag aan de slag om geld in te zamelen voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Met mooi weer en vele handen zijn er vele tientallen auto’s gewassen. De interkerkelijke actiedag leverde maar liefst 13.659,71 euro op voor acute noodhulp in Oekraïne via Stichting Vrienden van Zjitomir.

Op de verschillende autowaslocaties in Krimpen resulteerde het in rijen auto’s. Het enthousiasme van de Krimpense jeugd werkte aanstekelijk: diverse ‘klanten’ staken ook zelf de handen uit de mouwen. Auto’s werden gewassen bij de Mieraskerk, IJsseldijkkerk, Rehobothkerk, Sebakerk en het Waalplantsoen (waarvan de laatste bij Van der Jagt in de Stormpolder).

Marco Oosterwijk, voorzitter van Stichting Vrienden van Zjitomir bedankt de Krimpense jeugd en kerken van harte. “Het is echt bijzonder dat jongeren dit doen: hartverwarmend! Ik ben zo trots op iedereen. We gaan het geld voor acute noodhulp honderd procent goed besteden.”

De interkerkelijke samenwerking is niet nieuw. In de jaren negentig was jeugd van verschillende Krimpense kerken ook al actief om geld bijeen te verzamelen voor zomerjeugdkampen in Oekraïne. Die bezoeken van jongeren aan Oekraïne hebben mede geleid tot de oprichting van Stichting Vrienden van Zjitomir.

VVZ is al vijftien jaar actief in opvang en begeleiding van kwetsbare mensen in Zjitomir. De acties van toen krijgen nu een vervolg,

Dit bericht is 1064 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief