Archieven

Dit bericht is 896 keer gelezen

Willen en Lidy Zwijnenburg

Willem en Lidy Zwijnenburg

SCHOONHOVEN – Vijftien jaar geleden was ze de eerste woningstyliste van Nederland. Mede door haar deelname in het RTL4 programma ‘De TV Makelaar’ ging het balletje rollen. Als resultaat een goed lopend, modern bedrijf met ambitieuze plannen voor de toekomst. AV2 dé Woningcoaches verkoopt écht de woning. In de regio werkt AV2 dé Woningcoaches samen met Van Egmond Makelaardij.

“Door onze ervaring en expertise kunnen wij de te verkopen woning veel beter presenteren en fotograferen. Doel is om het huis sneller en tegen een hogere prijs te verkopen”,  geeft Lidy aan in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Op mijn verjaardag in maart 2004 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zelfs mijn man Willem zag het in eerste instantie niet zitten. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met ruim twintig personeelsleden, verzorgen we zo’n 7.000 woningen per jaar en bestrijken we heel Nederland met onze visie en filosofie.” Zegt ze met een lachende knik naar haar man.

Bekendheid
“Omdat niemand het in het begin zag zitten, heb ik een persbericht door het land gestuurd. Dit is opgepakt door de redactie van de TV Makelaar. Ze belden me op om te informeren, wat ik voor hun zou kunnen betekenen. Na een aantal gesprekken kreeg ik een vast item in dit programma. Het geheim is, om met zo weinig mogelijk middelen, de woning zo goed mogelijk te presenteren”, aldus de styliste. “Dit heeft mij enorm veel bekendheid gegeven.” Lidy maakt het vergelijk met het verkopen van een auto: “die poets je tenslotte ook voordat je ‘m gaat verkopen.”

Het team van AV2

Het team van AV2

Kernpunten
Op verschillende manieren kan de verkoop gestimuleerd worden. “Wij kunnen bijvoorbeeld starten met een adviesgesprek. De verkoper kan dan, aan de hand van het gegeven advies, de woning aanpassen. Daarna komen we foto’s en video maken. Wij richten ons op de kernpunten van de woning.” Als voorbeeld geeft Lidy een huis in Ede van een miljoen euro. “Het huis stond al jaren te koop, er gebeurde niets. Wij hebben onlangs het huis opnieuw ingericht en een nieuwe vloer gelegd. Vandaag kregen we het goede nieuws dat deze woning inmiddels verkocht is. Voor de vraagprijs nota bene. Dat is verschrikkelijk leuk en daar doen we het voor.”

Financiering
Al snel komt de gedachte op dat een woningcoach heden ten dage niet zo nodig is. Huizen worden immers snel verkocht. “Ja, dat lijkt zo maar er is iets anders aan de hand”, geeft Lidy aan. De bank financiert niet meer zo hoog als voor de crisis. De woningen die niet ‘woonklaar’ zijn voor de doelgroep, die worden een steeds groter probleem. De bank financiert de taxatie van het huis en niet de verbouwingskosten van keuken, badkamer e.d.  En uit ervaring weten we dat het mooier maken van een courante woning, dat deze dan een nog hogere prijs oplevert. En zeker als je een schilderij van Nanette Maaijen ophangt”, glimlacht ze.

Uniek
Willem Zwijnenburg is sinds enkele jaren ook in het bedrijf werkzaam. Na jarenlang directeur in de Automotive te zijn geweest, heeft hij nu de auto’s ingewisseld voor huizen. “We willen de omzet verder vergroten en opschalen. We gaan de komende tijd veel investeren, aan de slag met een goed marketingplan. We zijn uniek doordat we ook complete inrichtingen verhuren tot de woning verkocht is. Inmiddels hebben wij zo’n 120.000 woningen verkocht. Vraag de verkoper waarom indertijd de woning is gekocht. Dan komen de positieve punten boven, die zorgen dat de woning uniek wordt”, maakt Zwijnenburg duidelijk.

Pop-Up Sale
Om de inrichtingsspullen up to date te houden, is er deze week een verkoop van de gebruikte spullen.  Aan de Achterwetering 4 in Schoonhoven is een grote uitstalling van onder andere banken, fauteuils, eettafels, kasten, spiegels, buitenmeubilair en boxspring bedden. Uniek in soort, product en prijs. Belangstellenden zijn van harte welkom vrijdag 12 april van 11.00 tot 21.00 uur en zaterdag 13 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Het gehele gesprek met Lidy en Willem Zwijnenburg is komende zaterdag te beluisteren op de radio bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur. 

Drukwerk

Dit bericht is 896 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief